Zobacz pełną wersję : Problemy z Odpaleniem Civic b18c4
Witam
Panowie Ciężko odpala , po dodaniu całego gazu dostaje muła , strzela z rury , wina kabli i świec ? b18c4
A tak nagle to sie stało ?
Zobacz jeszcze aparat zapłonowy
Tak nagle zaczelo go mulic dojechalem do domu , wrocilem do auta po 3 godz i dopiero odpalił za 5 razem i auto sie nie nadawało do jazdy
przyczyn dziesiątki.
- zapłon, rorząd, masa, paliwo itp
Sprawdź rozrząd czy sobie nie przeskoczył i kilką zębów na pasku.
Dokładnie tak jak kolega wyżej pisze ;) osobiście odrazu pomyślałem o rozrzadzie ale skoro nagle sie stało to właśnie zapłon lub cos z paliwem.
jak jest zimny nie chce odpalić odpali dopiero za 5 razem po długim kręceniu a jak się już zagrzeje to od kopa ale objawy dalej takie same ;/ jutro będę patrzył na rozrząd to dam znać
sprawdź ciśnienie paliwa ,wygląda mi to problem z paliwem ,ewentualnie po prostu zdejm wężyk i sprawdź jak leci paliwo. albo zrób prosty test przekrec kluczyk do pozycji w której pompa sie uruchamia i tak kilka razy i spróbuj wtedy odpalić. , na rozrząd i zapłon mi to nie wygląda tzn żeby był przestawiony ewentualnie problem z kablami świecami , i zrób samodiagnostyke to nic nie kosztuje a może pomóc .
Wszystko jasne padły kable wysokiego napięcia tak jak myslalem ;)