Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaka farba pomalowac lampy

SzOpCiK
22-07-08, 22:12
Jaka farba pomalować lampy przednie od środka w EJ9, pytanie to kieruje do osób które dokonywały takiego modu. Ja mam przeźroczysty klosz i mat nie będzie mi pasił:rolleyes:

Bob
22-07-08, 23:08
Ja mam inne pytanie - jaki kolor jest najbardziej zbliżony do oem type-r lamp w 6 generacji? Bo czarny to na pewno nie jest...

Kostek_Junior
23-07-08, 10:53
Jaka farba pomalować lampy przednie od środka w EJ9, pytanie to kieruje do osób które dokonywały takiego modu. Ja mam przeźroczysty klosz i mat nie będzie mi pasił:rolleyes:

ja malowałem w swojej EJ6 po lifcie (po fotkach twojego auta stwierdzam że mam takie same lampy - "przezroczyste" :D) farbą firmy Boll, kolor czarny mat, efekt? auto stało się bardziej agresywe :)

Ja mam inne pytanie - jaki kolor jest najbardziej zbliżony do oem type-r lamp w 6 generacji? Bo czarny to na pewno nie jest...

według mnie jest to grafit

CEZAR86
28-07-08, 17:14

Każdy ma przeźroczysty klosz i mat na bank będzie pasował :) Ja malowałem wysokotemperaturową Śnieżką do grilli i tłumików i wyszło elegancko :D

CEZAR86
28-07-08, 17:16
ja malowałem w swojej EJ6 po lifcie (po fotkach twojego auta stwierdzam że mam takie same lampy - "przezroczyste" :D) farbą firmy Boll, kolor czarny mat, efekt? auto stało się bardziej agresywe :)

według mnie jest to grafit

Ktoś kiedyś napisał że jest to coś a'la tytan... :)

ukman
28-07-08, 19:13
A ja na ten przykład pomalowałem naj naj najzwyklejszym i najtanszym matem w sprayu, bez podkladu i bez zadnych przygotowań.

Efekt:

http://img258.imageshack.us/my.php?image=11ti3.jpg

szerszen
01-08-08, 21:45
a co myslicie o pomalowaniu lamp pod kolor auta czyli na czerwono moze ktos tak robił??

bartiH22A
01-08-08, 22:46
A ja na ten przykład pomalowałem naj naj najzwyklejszym i najtanszym matem w sprayu, bez podkladu i bez zadnych przygotowań.

Efekt:

http://img258.imageshack.us/my.php?image=11ti3.jpg

Efekt niezły, powiem nawet podoba mi sie, ale pisząc że pomalowaleś bez żadnych przygotowań masz na myśli że nie zmatowiłeś i nie odtłuścileś powierzchni??? w przeciwnym razie raczej to długo sie nie utrzyma:confused:

RISE
02-08-08, 23:42
A ja zakupiłem tanio takie oto lampy : http://img232.imageshack.us/img232/2200/53288527rq2.jpg

Czekam na paczke i zobaczymy jak sie będą prezentować do zielonej H

P.S. Na takich światłach można wogóle jeździć ??

Vesemir
03-08-08, 10:29
Jaką farbę byście polecali aby uzyskać taką srebrną powłokę jak w każdym jednym reflektorze? Chodzi mi o taki bardziej błyszczący efekt chromu. Najlepsze była by farba do odbłyśników.

szerszen
03-08-08, 16:23
RISE a masz fote jak one swieca i czy wogole swieca :D cos mi sie wydaje ze jak swieczki :D ile za te lampy?

szerszen
12-08-08, 11:29
podbijam pytanie czy ktoś moze malowal lampy w koloże auta w moim wypadku byl by to czerwony co wy o tym myslicie jak by to wygladalo??

januwek
13-08-08, 10:23
UKMAN a ile czasu już masz lampy pomalowane sprayem? I czy jeżdzisz całe dnie na światłach? Nic ci nie dymi? Nie podpala się po mału ta farba? Nie odpryskuje???

koledzy i jeszcze jedno czy żeby wyjąć lampy w civie VIgeneracji to trzeba zdejmowac zderzak? I czy trudno jest rozkleić i póżniej skleić lampy???

RISE
13-08-08, 23:43
Trzeba zdjąć zderzak... podpinam sie pod pytanie o rozklejenie

bartiH22A
14-08-08, 20:34
Trzeba zdjąć zderzak... podpinam sie pod pytanie o rozklejenie

Raczej jak tylne czyli sposób z piekarnikiem, tak robiłem tylne - super sposób!

PatiZKA
14-08-08, 23:48
jak komus sie nie chce kombinowac to polecam sprey z allegro do przyciemniania lamp aut, jakies 30-40zl i pospreyowac sciagniete lampy...efekt takze spoko, brak reakcji na deszcz itp

ukman
15-08-08, 01:10
Sorry ale troche mnie tu nie było, ale juz odpowiadam:

Ja malowałem bez przygotown najtanszym matem, czyli bez zmatowienia, odtłuszczania itp. Po prostu otworzyłem lampe troche przelecialem ten wklad jakas sciereczka i pomalowalem.

Jezdze na nich juz jakies 3-4 miechy. troche na swiatlach troche nie, ale ostatnio jechalem od 9pm - 5am i na swiatlach i jest OK.

Jesli chodzi o rozklejanie, to dlamnie było bardzo cięzko, Ja użyłęm opalarki. Tylko to jest takie opalanie, ze w jednym miescu rozgrzewasz, jedziesz dalej, a ten kawalek 10-15 cm wczesniej juz zasych z powrotem... Przyznam ze cięzko... Jedną rozklejałem 1.5 godz... I nie wspomne ile naerwów na tym straciłemmm :/

Kostek_Junior
15-08-08, 01:19
ja jeżdżę od października 2007 z pomalowanymi lampami sprayem marki Boll i nic się z nimi nie dzieje, nie parują, farba nie odlatuje.

januwek
15-08-08, 23:28
A czy można jakoś to rozkleić suszaką do włosów? Bo nie mam z kąd wziąć opalarki...:(

Kostek_Junior
16-08-08, 01:28
suszarką pewnie dłużej będziesz musiał nagrzewać lampę żeby rozkleić, postaraj się o opalarkę to robota szybciej pójdzie :D

ukman
16-08-08, 21:15
januwek Poczytaj caly ten wątek od początku, bo ktoś tam wcześniej wspominał o jakimś piekarniku czy coś... ;) Może odezwij się do tego kogoś jak to było i moze się uda.

januwek
16-08-08, 22:26
Z tym piekarnikiem to wolę nie próbować:) Nie chce włożyć lampy a wyjąć naleśnik:)

Kostek_Junior
17-08-08, 13:12
to zainwestuj na spółkę z kumplem w opalarkę tzw. "jednorazówkę" http://www.skapiec.pl/site/cat/508/comp/128680 i po kłopocie :D

D16Y7
04-06-10, 11:38
Mam pytanko czy wy malujecie tez to lustro od migacza czy nie??:)Prosze o szybko odp bo czekam wlasnie jak mam malowac hehe:)

radzio1704
04-06-10, 12:31
Mam pytanko czy wy malujecie tez to lustro od migacza czy nie??:)Prosze o szybko odp bo czekam wlasnie jak mam malowac hehe:)

mozesz pomalowac, ale nie musisz, na poprzedniej stronie jest zdjecie i odblysniki kierunkow sa pomalowane, moim zdaniem lepiej to wyglada. Ja jak bede malowac to pomaluje calosc wraz z kierunkami. Ale decyzja nalezy do Ciebie:)

D16Y7
04-06-10, 13:12
A mendy cos maga miec do tego ze to odblyskisa pomalowane??Bo w sumie nie wiem jak bedzie wygladalo to jak bede migacz mial wlaczony czy to wogole bedzie go widac??:)