Zobacz pełną wersję : B16a2 stoi kradziesz kluczykow
Czesc. Mam duzy problem . Kupiem ek4 vti dostłem dwa kluczyki serwisowy i jeden z imo , nie stety ukradli mi kluczyki w pracy i teraz nie chce zapalić. Na początku nie chciała krecic paliła sie dioda od imo . Wyczytałem na forum zeby odpiac kostke położana nie daleko stacyjki i zewrzecz dwa kabelki. Zrobiłem tak. Zaczeła krecic ale nie zapala czy trzeba wylutowac i kompa immobilajzer, czy mozna to jakoś obejść? Kolego w telefonie miałem znaki poprzestawiane wiec wybacz.
Najpierw to zaopatrz się w słownik języka polskiego i dowiedz się czym sa znaki interpunkycjne bo twój wątek aż razi po oczach... Jak niby miałaby wyglądać nasza pomoc przy wylutowaniu płytki immo? Daj ecu do jakiegoś serwisu elektronicznego aby ci wylutowali immo jeśli nie czujesz się na siłach aby to zrobić.
Mam pytanie czy trzeba wylutowac z kompa czy mozna jakos to obejsc?
Odepnij cale IMO i jedz do majstra od elektryki z tym, zakoduje Ci no nowo transponder. Bez transpondera nie odpalisz, a tenże winowajca znajdowal się w kluczyku, który Ci ukradli. Dlatego samochod kreci a nie odpala, bo nie ma iskry, nie ma sygnału od transpondera. Koszt takiej usługi ok. 250 zł.
Witam. Ogarnolem sam. Zmostkowalem kable od imo nie daleko stacyjki , trzeba zmostkowac dwie rzeczy i wylutowac jedna z kompa. zajelo mi to z 7 minut i B seria zapalila materialy znalazlem na taj stronie. http://www.ozhonda.com/forum/showthread.php?48704-DIY-OBDIIa-DC2R-Immobliser-Removal&