PDA

Zobacz pełną wersję : clear black na soczewce a policja

Robkoo
07-06-15, 00:01
Witam. Zwracam się do posiadaczy podobnych lamp, jak się zapatrują na takie lampy niebiescy, są problemy ? W moim przypadku by to były lampy na zwykłej żarówce.
Coś podobnego
https://hidretrofit.pl/2014/02/18/honda-civic-5-gen/

Wojtec12345678
08-06-15, 00:28
Wszystko zależy od policjanta, są tacy co pochwalą za taki mod, tacy co zabiorą dowód,a inny zwróci tylko uwagę a jeszcze inny oleje, temat rzeka, a wg mnie te nalepki co teraz dają na lampy 00DCR to śmiech na stali, lepiej jakby tego nie było ... skoro otwierają lampy tak czy siak, mogliby to grawerować od wewnątrz, wyglądałoby bardziej oryginalnie.

Z własnego doświadczenia wiem że jeśli masz xenon to wystarczy soczewka(oczywiście nie wg prawa), i jeśli nie oślepiasz nikogo to tak się nie czepiają, a jeżeli masz zamiar zwykłą żarówkę wrzucić to wcale nie będziesz zwracał na siebie uwagi w nocy...

Saiti
08-06-15, 07:04
Lampa jest podzespołem homologowanym, stąd każda jej modyfikacja (nawet i pomalowanie wkładu) wiąże się ze zmianą w lampie i automatycznie homologacja jest nieważna. A gdy jest nieważna - lampa staje się niezgodna z przepisami. Wtedy można dostać od policji bana na samochód :)

Robkoo
08-06-15, 12:42
Mam pełną świadomość, że każda ingerencja w lampę, to utrata homologacji. Chciałem się tylko dowiedzieć, czy malowane wkłady na czarno bardziej zwracają uwagę niebieskich. Nie mam zamiaru nikogo oślepiać, czysty idiotyzm.

vnv_nation
08-06-15, 13:05
Ta lampa jest dosc specyficzna i bedzie sie rzucala w oczy bardzo. Ale w sumie jak bedziesz mial pecha to i za spalona zarowke w tablicy rejestracyjnej moga ci dowod zabrac... W poprzednim aucie 2 lata jezdzilem z przyciemnionymi szybami z przodu i dowodu sie nie pozbylem, teraz jezdze na dokladanych ksekonach bez spryskiwaczy itd i tez mam spokoj. Jak ci sie podoba to zakladaj i sie nie przejmuj zbytnio :)

kamil39
08-06-15, 13:29
jak jest temat wyciagniety,
jak jest ogolnie z pasowaniem lamp tych clear black ? Np. widzialem komplet depo za kolo 300zl, spokojnie one beda normalnie swiecic i co najwazniejsze przypasuja jak oemy, czy wszedzie szpary?
Jest kilku producentow tych lamp( w roznej cenie ), ktorymi warto sie zainteresowac? chce jezdzic na serii h4 jakby cos.