Antos
06-06-15, 23:24
Tak wiem, wiem. Znowu kolejny temat o tym cholernym Turbo, ile można!
Ale chciałbym mieć wszystko ładnie opisane, podpytać się was bo w temacie dmuchania jestem zielony. (Jedyne co to kiedyś baloniki dmuchałem)
Sprawa wygląda następująco. Jest sobie D16y7 w VI QP.
Przejście OBD i Vtec to oczywiście podstawa, której nie uwzględniam.
Planowany jest soft 0.5/0.6 bara, więc nic szczególnego.
1.Wybór padł na td04HL, niestety nie wiem czy 13-stkę, 12-stkę czy którą? Ma być bezpiecznie, i nie chcemy zakatować silnika momentem przy 2k obrotów, może sobie wstać chwilę później, byle utrzymała ciśnienie do końca.
2.Kolektor wydechowy. Jak się ma sprawa z tymi chińczykami z jebaja? Ewentualnie kolektor z y7 + flansza?
3.Wtryski 440cc będą odpowiednie?
4. Orurowanie. Jakiś magik z okolic Łodzi który by to wyspawał? Jakieś gotowe Kity? Co polecacie?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc! :)
Ale chciałbym mieć wszystko ładnie opisane, podpytać się was bo w temacie dmuchania jestem zielony. (Jedyne co to kiedyś baloniki dmuchałem)
Sprawa wygląda następująco. Jest sobie D16y7 w VI QP.
Przejście OBD i Vtec to oczywiście podstawa, której nie uwzględniam.
Planowany jest soft 0.5/0.6 bara, więc nic szczególnego.
1.Wybór padł na td04HL, niestety nie wiem czy 13-stkę, 12-stkę czy którą? Ma być bezpiecznie, i nie chcemy zakatować silnika momentem przy 2k obrotów, może sobie wstać chwilę później, byle utrzymała ciśnienie do końca.
2.Kolektor wydechowy. Jak się ma sprawa z tymi chińczykami z jebaja? Ewentualnie kolektor z y7 + flansza?
3.Wtryski 440cc będą odpowiednie?
4. Orurowanie. Jakiś magik z okolic Łodzi który by to wyspawał? Jakieś gotowe Kity? Co polecacie?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc! :)