Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przekładka(swap) k20a3 na k20a2:-)

piotrr1987
05-06-15, 20:33
Witam :-)jak w tytule , posiadam Hondę 5d vsa z silnikiem k20a3 I mam pytanie czy żeby wrzucić silnik K20A2 trzeba zmienić cały silnik czy wystarczy górę Komp itp :-)?i czy znacie jakaś osobę na forum która się w tym temacie orientuje? :-)jakie koszta takiej zabawy :-)

owsikk
05-06-15, 23:37
jak do tej pory widziałem jedną osobę która miała zrobiony pełny SWAP i dosyć długo bujała się na ze sprzedażą auta, bo oczywiście koszta były ogromne. Musisz wymienić:
- silnik, cały, nie tylko górę
- skrzynię biegów, no chyba, że chcesz zostawić swoją 5-biegową
- sterownik silnika (chyba, że kupisz Hondatę lub EMU i wsadzisz do swojego kompa) i zaprogramować immobilajser
- wiązka silnika, bo Twoja jest pod przepustnicę elektroniczną, ale Type-R ma na linkę

Analiza tak na szybko ;-) Różnica 40KM jest bardzo odczuwalna, ciekawe ile dla Ciebie jest warta.

piotrr1987
06-06-15, 08:05
Właśnie widziałem na sprzedaż kiedyś taka :-)najlepiej to kupić Anglika jakiegoś w dobrej kasie chyba i się bawić :-)

owsikk
07-06-15, 10:37
Dokładnie tak jak napisałeś. Kupić ep3 z Anglii, przełożyć to co niezbędne, a resztę na handel. Samodzielna "zabawa" przyniesie satysfakcję, zadowolenie i do tego zostanie trochę grosiwa w kieszeni :)
Mechanicznie w tym aucie wszystko pasuje p&p, więc prawdę mówiąc cały zabieg to czysta robota.

piotrr1987
08-06-15, 12:13
Właśnie musze się rozejrzeć:-)no tak mocowania łapy silnika wszystko pewnie pasuje :-)