Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D17A8 EM2 2004 mało mocy

glicek
04-06-15, 23:46
MODEL: 2004r, coupe po lifcie
SILNIK: 1.7 - seria
MOC: 120 KM seria
Przebieg: 132 tys. km
Felgi: 15' alu lato i zima,
reszta: seria

Przesiadłem się z civica coupe z 1995 roku V generacja 1.5 Lsi 101 KM Ej2 D15B7 i jestem trochę zawiedziony...
Niby 20 KM więcej, ale raczej czuję regres mocy.. przy 5 tys obrotów już tak nie ciągnie jak ten starszy civic...
Przy prędkości 160 km/h auto jakby traci moc, cały czas nie czuć tej mocy... Ej2 na trójce miała takiego powera, że ludzie się pytali czy to serio jest tylko 100 KM
Trochę się boję wyprzedzać inne auta.. W civicu z 95 roku wdusiłem pedał w podłogę i było czuć, że jedzie natomiast tu cegła na gaz i nie czuć tej mocy. To wina większej kasty, innego przełożenia na skrzyni biegów?Spalanie w granicach 7,5 litra przy pokonywaniu 40 km codziennie ta sama trasa.

Wadą jest tez piszczący pedał sprzęgła, wymiana żarówek z przodu to też jakaś masakra i zapomnij że te żarówki dostaniesz na stacji benzynowej.. nie wiem czy tak samo jest w wersji sprzed liftu ale po lifcie cięzko z tymi zarówkami. Brakuje trochę podłokietnika, sterowania radia przy kierownicy.
Ale są tez zalety niby wersja coupe ale potężny bagażnik, miłe zaskoczenie. Na plus tez zegary które w nocy robią naprawdę duże wrażenie.
Chciałem założyć felgi 17' na niskim profilu, ale trochę boję się o zawieszenie... Z autopsji powiedzcie mi czy jest sie czego bac czy na 17' i niskim profilu opony na naszych pięknych drogach nie ma sie czego bac?

Auto mam od maca 2015, wymieniłem olej, wszystkie filtry, płyny, rozrząd, wyregulowałem zawory, byłem auto sprawdzić na przeglądzie, podjechałem do mechanika zeby mi auto sprawdził na komputerze i żadnych błedów nie wykrył. Przed wymianą tego wszystkiego i po efekt taki sam auto nie jedzie, albo po prostu w starym w civicu95' czuło się tą moc bardziej bo się niżej siedziało?? Też macie podobne wrażenie? Kilka dni po kupnie juz załowałem, że to nie vtec...

Labed2007
04-06-15, 23:51
Może zapchany kat?
Świece wymieniałeś?

glicek
04-06-15, 23:54
A na kompie by nie pokazało że coś nie tak ze swiecami? Nie wykryło żadnych błędów, jaki jest koszt wymiany tych świec? Jak sprawdzić czy kat jest zapchany ?

michal9049
05-06-15, 07:12
Ja również mam d17a8 i nie narzekam na brak mocy. Tylko że mam przelot i CAI. A świece takie lepsze denso to z 40zł od szt. Ja bym na Twoim miejscu wywalił kata.

Genax
05-06-15, 10:34
Jeśli świece są uwalone to nie wykryje ci tego komp ;) mi jedynie nie pasuje zamulony doł w em2 :P

glicek
05-06-15, 15:05
Hmm no to zacznę od swiec ;-)