Zobacz pełną wersję : Czyszczenie kierownicy perforowanej
Hej,
Mam w swojej Hondzie kierownicę skórzaną częściowo perforowaną. Niestety, wyczyściłem ją mleczkiem do skóry i w dużej części otworków zostało białe mleczko, które nie sposób doczyścić szmatką. Szukam sposobu, aby wyczyścić otworki perforacji. Jakieś sugestie?
Pozdrawiam
Patyczkiem do czyszczenia uszu lub wykałaczką :)
Wojtec12345678
05-06-15, 13:36
Pierwsze co mi przyszło do głowy, woda + szczoteczka do zębów :p z miękkim włosiem żeby nie uszkodzić skóry.
zacząłem czyścić wykałaczką (nieostrą stroną) po kolei dziurki, ale po kilkunastu minutach dałem spokój. mało efektu, za dużo dziurek ;) a co do szczoteczki, boję się, czy włosie nie uszkodzi wierzchniej warstwy skóry. może jakiś płyn albo pianka?
Miękką szczoteczką nic się nie stanie :)
MasterShine
09-06-15, 23:35
hahha wodą czyścić skórę :P perforowaną skórę bardzo łatwo jest zabić poprzez użycie nie właściwego środka jak również zbyt dużej ilości środka użytego podczas pracy. Nie pozostaje Ci kolego nic innego jak zakupić środek do czyszczenia skóry, odpowiednią szczoteczkę i powoli czyścić, wykałaczki się przydarzą bo nie wszystko wypłynie. W Poznaniu masz sklep detailingowy a nawet 2 jak dobrze pamiętam więc chłopaki CI doradzą co i jak użyć. Ciesz się że nie masz foteli z takiej skóry bo po twoim zabiegu byś się zapłakał :)
mam piankę sonaxa, jakąś miękką szczotkę. w weekend powoli popracuję nad kierownicą.
a sklepy detailingowe w Poznaniu, jakiś namiar możesz podrzucić?