Zobacz pełną wersję : D15B7 przegrzewa się pomocy :(
witam od jakiegoś czasu w silniku temperatura wędruje do góry, wentylator chodzi, wymieniłem termostat i dalej to samo silnik odpowietrzony , nie wiem czy pompa wody by się zepsuła?? ale przy rozrządzie nic nie słuchać żeby coś rzeźbiło czy coś. Więc proszę o pomoc;D
witam od jakiegoś czasu w silniku temperatura wędruje do góry, wentylator chodzi, wymieniłem termostat i dalej to samo silnik odpowietrzony , nie wiem czy pompa wody by się zepsuła?? ale przy rozrządzie nic nie słuchać żeby coś rzeźbiło czy coś. Więc proszę o pomoc;D
Zrób płukanie układu chłodzenia.
a może też być ze mam tablice w kratkach i teoretycznie cała chłodnice zasłania i nie ma powietrza jak jadę ??
a może też być ze mam tablice w kratkach i teoretycznie cała chłodnice zasłania i nie ma powietrza jak jadę ??
To nie ma aż takiego wpływu na przegrzewanie się silnika. Jak przy normalnej jeździe wskaźnik idzie za połowę tzn. że coś z układem chłodzenia nie tak - najpewniej przytkana chłodnica lub/i reszta układu.
aaaa, a czym to wypłukać ? jakiś preparat czy coś ? :)
aaaa, a czym to wypłukać ? jakiś preparat czy coś ? :)
Preparat radiator flush - najlepiej jakis firmowy valvoline lub motul. Dobrze tez przedmuchac chlodnice z robaków itp - dmuchajac sprezarka od wewnętrznej strony(silnika).
W jakich okolicznościach przegrzewa ci sie silnik? Po palowaniu na postoju czy kiedy?
jak po mieście latam, tzn nie gotuje się ale temperatura skacze wysoko prawie na max ... wentylator trochę ją zbija nie wiem czy to teraz przez pogodę czy co bo wcześniej tak nie było ;)
jak po mieście latam, tzn nie gotuje się ale temperatura skacze wysoko prawie na max ... wentylator trochę ją zbija nie wiem czy to teraz przez pogodę czy co bo wcześniej tak nie było ;)
Jak nie mieszkasz w egipcie albo innym miejscu gdzie jest 40*C lub więcej to raczej problem z ukł. chłodzenia a nie pogodą :D:D
dobra będę kombinował :D dzięki :P
dobra będę kombinował :D dzięki :P
Nie wydając zbyt dużo kasy - plukanka+przedmuchanie chlodnicy+nowy plyn. Taki 'pakiet' na pewno poprawi chłodzenie silnika. Jak będziesz plukal to zostaw auto na pol godziny odpalone z plukanka w ukladzie albo nawet dluzej. Pozniej zlej wszystko i wlej wody destylowanej. Niech pochodzi z 10 min i znowu spuszczasz. Jesli po tej operacji woda będzie nadal brudna to mozesz znowu zalac uklad woda demineralizowana. Na koniec nowy plyn i musi byc dobrze. Skoro termostat jest sprawny i wiatrak pracuje to pozostawał by problem z uszczelka glowicy, ale najpierw zrob dokladnie to co napisałem.