PDA

Zobacz pełną wersję : elektryczne szyby przyciski dziwne

uniu1
22-07-08, 11:13
Witam

MAM elektryczne szyby.3d civic Po stronie kierowy w boczku są 3 przełączniki do szyb Jeden auto drugi do szyby pasażera a trzeci do zablokowaniea przycisku od strony pasażera.
Czy jak naciskam przycisk auto( góra/dół) to powinny się otwierać i zamykać obie szyby czyli kierowcy i pasażera? ob u mnie chodzi tylko szyba kierowcy.

Jak blokuje przełącznikiem regulacje szyby pasażera to nie moge zamknąć szyby pasażera przyciskiem od strony kierowcy.Czy tak powinno być?

wrapped
22-07-08, 11:26
1. Auto = tylko szyba kierowcy ( ma taki podwójny system stopniowania - wciśniesz lekko to szyba otworzy się do pożądanej przez ciebie wysokości mocniejsze wciśnięcie spowoduje całkowite otwarcie lub zamknięcie - działa w obie strony )
2. Tak powinno być z blokadą - działa prawidłowo !!

uniu1
22-07-08, 12:25
Mam wrażenie ze jak kiedyś naciskałem auto na otwartych obu szybach to zamykały mi się obie od pasażera i kierowcy

Skoti
22-07-08, 14:16
Pierwszy przycisk. 2 stopniowy do szyby kierowcy, drugi przycisk jednostopniowy do szyby pasażera, trzeci przycisk do blokowania szyby pasażera.

uniu1
22-07-08, 14:34
Czyli jak zablokuje szybe pasażera to moge ją zamknąć lub otworzyć przyciskiem jednostopniowym po swojej stronie

rem1k
22-07-08, 14:37
Czyli jak zablokuje szybe pasażera to moge ją zamknąć lub otworzyć przyciskiem jednostopniowym po swojej stronie

nie:) blokada blokuje przycisk po stronie pasazera i Twoj tez:) zablokowanej szyby nie otworzysz/zamkniesz zadnym przyciskiem

uniu1
23-07-08, 09:33
Sprawdziłem wczoraj ten przycisk dwustopniowy auto. Jak naciskam głębiej ten dwustopniowy to otwiera się do konca szyba kierowcy ale czy jest możliwość zamknięcia jej do końca poprzez jedno naciśnięcie przycisku bo zeby zamnąc szbke kierowcy muszę przytrzymać przycisk auto (do góry) do momenty aż szyba się zamknie

BolzZ
23-07-08, 09:36
no wlasnie tak bezsensu ktos to wymyslil, ze otwiera sie do konca sama, ale zamknac sie tak nie da, moim zdaniem duzo bardziej praktyczne byloby rozwiazanie odwrotne, a najlepiej w obie strony taka opcja, ciekawe czemu tego nie zrobili...

rem1k
23-07-08, 09:57
u mnie dziala w dwie strony automatycznie zamyka i otwiera szyby po jednym mocniejszym wcisnieciu... moze sam przycisk masz zepsuty ??

clipper
23-07-08, 12:59
rem1k, dobrze ci dziala. w 5 gen tak wlasnie bylo, ze przycisk od szyb kirowcy byl dwustopniowy w obie strony. niestety w 6 gen juz popsuli i zrobili automatyke tylko przy opuszczaniu. po zmianie autka troche mi przeszkadzalo ale teraz sie juz przyzwyczailem :)

wrapped
23-07-08, 14:27
rem1k, dobrze ci dziala. w 5 gen tak wlasnie bylo, ze przycisk od szyb kirowcy byl dwustopniowy w obie strony. niestety w 6 gen juz popsuli i zrobili automatyke tylko przy opuszczaniu. po zmianie autka troche mi przeszkadzalo ale teraz sie juz przyzwyczailem :)

A w EK9 działa w obie strony :D:D:D

rem1k
23-07-08, 16:01

no to juz gorszej rzeczy chyba nie mogli zrobic:eek:

clipper
24-07-08, 00:08
A w EK9 działa w obie strony :D:D:D

hehe... czyli trzeba tylko znalesc bezpanskie EK9 i zrobic przekladke. nie masz ochoty wrapped na male spotkanie w sierpniu? :D

Skoti
24-07-08, 10:04
Albo sprawdzic czy przycisk z 5gen podejdzie.

Pawel_JBL
24-07-08, 12:50
w Ek3 działa tylko w jedna strone ;)

uniu1
24-07-08, 15:10
Jak to tak może być ze w starszych modelach zrobione jest lepiej niż w nowszych???

icmen
29-07-08, 15:24
no wlasnie tak bezsensu ktos to wymyslil, ze otwiera sie do konca sama, ale zamknac sie tak nie da, moim zdaniem duzo bardziej praktyczne byloby rozwiazanie odwrotne, a najlepiej w obie strony taka opcja, ciekawe czemu tego nie zrobili...

zeby sobie glowy albo reki nie przytrzasnac pewnie :D