Zobacz pełną wersję : EM2 mały skręt
Czy tylko u mnie tak jest, że mam skręt jakby mniejszy o jedno obkręcenie kierownicy niż w innych samochodach? Miałem też okazje jechać ostatnio dwoma różnymi UFO i w jednym skręt również był mniejszy zaś w drugim większy. Od czego to zależy? Innym autem bez problemu parkuje np. tyłem w różnych miejscach, a swoim coupe muszę robić to na dwa razy.
Innym autem tzn jakim? EM2 ma dosyć duży rozstaw osi, więc to na pewno zwrotności nie poprawia. Promień zawracania zależy też od ET felg - ja zauważyłem, że na zimówkach ET45 mam zwrotniejszy samochód niż na alusach ET32.
Inną marką np. Kia siostry. Mam stalówki 15'. Wiem jedynie, że mam mniejszy skręt od innych hond.
analyzer64
02-06-15, 18:42
Nie wiem jak w VIIIgenie ale 5,6,7 mają duży promień skrętu.
Co więc powinienem sprawdzić?
Nic. Kup sobie jakieś inne auto z mniejszą średnicą zawracania.
analyzer64
02-06-15, 20:25
EM2 z tego co znalazłem i tak ma mniejszą średnicę zawracania niż hatchback. Coupe 10.4m, hatchback 11.8m.
EM2 z tego co znalazłem i tak ma mniejszą średnicę zawracania niż hatchback. Coupe 10.4m, hatchback 11.8m.
Ok. Pytałem z ciekawości bo trochę dziwiło mnie to, że jest tak mały skręt. :)
analyzer64
02-06-15, 20:59
Trzeba się przyzwyczaić, to moja 3 Honda (miałem 5, 6 i teraz 7gen) i nic się nie zmieniło, w międzyczasie miałem jeszcze kilka innych aut i w Hondzie zawsze jest najgorzej z zawracaniem :)
Jak chcesz duzy promien skretu to jedynie jakies rwd, mercedesy i bmki fajnie zawracaja jak na takie krowy.
Jak miałem VI gen. to był w niej większy skręt. Dzięki za odpowiedzi ;)