Zobacz pełną wersję : szyba kierowcy nie podnosi
Dzis opuscilem szybe i niestety juz jej nie podnioslem. Ogolnie nie slychac nawet tego cykniecia po nacisnieciu guzika. Czy padl silniczek? Nie wskazywal zadnych objawow, szyba sie nie zacinala choc zdziwil mnie fakt ze od jakiegos czasu nie moglem otwierac szyby przy otwartych drzwiach. Prosze o pomoc bo garazuje u kumpla i jutro musze dzialac
Zobacz kostki drzwiowe bo miałem tak samo ostatnio poprostu się lubi syw dostać do nich i niestykają czasem ;\
Kostki dzis odpinane n razy i dalej nic. Jutro psikne mimo wszystko kontaktem. Ogolnie to jak jest kostka od silniczka to za co odpowiada niebieski przewod?
Dokładnie niebeiski peszel i kostka na 2 piny , właśnie kontaktem prysnij bo tak z siebie ta elektryka nie pada to nie fiat :D
Ok czyszczenie wtyczek nic nie dalo. Dzis podnioslem szybe i kumpel zasugerowal zeby sprawdzic wtyczke ta laczaca drzwi, jakie bylo moje zdziwienie gdy zobaczylem 4 luzne kable ... zauwazylem tez ze moje lusterko nie dziala w gore i w dol tylko na boki. Moze ktos podrzucic ktory kabel do ktorego pinu? Ogolnie podlaczalem na krotko ten silniczek i nie reagowal, moze cos zle popodlaczalem.
Z tego co kojarzę to cały mechanizm był tam wymieniany i robił to pewien partacz z mojego miasta - więc podejrzewam, że mógł zrobić niezły drut.
Poszukaj manuala tam był schemat z oznaczeniami kabli z tego co pamiętam jak kiedyś robiłem u siebie elektrykę szyb i lusterek :)
Z tego co kojarze to byla strona pasazera bo polrzednik cos wspominal. Teraz raptem zaczela dzialac centralka drzwi pasazera. Dzis pewnie sie za to wezme tylko kwestia taka czy lepiej sciagnac drzwi czy blotnik, chyba sprobuje z drzwiami
ok, sprawę rozwiazałem. Daję schemat tej kostki, swoją dzis zalewam gorącym klejem i będzie dobrze.
http://i639.photobucket.com/albums/uu115/RonJ_HT/H-T%20diagrams/picture_6653.jpg~original