Zobacz pełną wersję : Spas civic v coupe
Witam, nie wiem czy pisze w dobrym dziale, ale potrzebuje pomocy. Otoż kupilem honde civic v coupe ktora juz byla obnizona z tylu i ladnie spasowana. Niestety z przodu zostaly oryginalne zawiesznie i teraz mam problem poniewaz nie wiem jak mam dobrac amortyzatory ze sprezynami. Z przodu mam opony 205/50 r16. Czy ktos moze mi podpowiedziec jak mam dobrac amory ze sprezynami?
po 1. zły dział
po 2. chodzi Ci o zawieszenie na tył na czy na przód?
Pech chciał, że trafiłeś do złego działu :) Ten jest przeznaczony dla 5 drzwiowych furmanek.
Swoją drogą wypadałoby chyba dać jakieś foty jak to aktualnie stoi bo niby jak mamy pomóc :)
edit: Pafels szybsza bestia :)
Sorry za zly dzial. Chodzi mi o zawieszenie na przod. http://pokazywarka.pl/b1foec/ tutaj jedno zdjecie jest jak jest koza drugie jest natomiast po obnizeniu niestety zaz bardzo i kola tarly mi o nadkola.
PS. amory na ktory byl obnizony na kilka min nie nadaja sie do eksploatacji. Honda narazie wyglada troche jak padło ale jest w trakcie prac.
Nie wiem czy przy tych kołach obniżanie ma sens bo trochę ET małe albo sama felga szeroka i może obcierać. Wtedy bez camberów się nie obejdzie.
Ewentualnie bawić się rozmiarami opon żeby lekki naciąg był to też da Ci zapas dla pracy amorka.
Może inni coś lepszego doradzą, jakiś betonowy zawias żeby nie pracowało mocno w pionie :)
Dzieki. Mam kolejene pytanie czy przy obnizaniu teleskop tez ma znaczenie tzn. chodzi mi o to czy sama sprezyna moge obnizyc auto?
Możesz, ale każdy amor pracuje inaczej i zależy też czy miekkie te springi czy twarde no i ile chcesz w dół. Na seryjnych amorach nie ma co szalec z obniżaniem.
Myślałem o obniżeniu o -40mm.