PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka zewnętrzna pompa paliwa do D13B7?

REJDYN
25-05-15, 10:12
Siema. Zaczynam brać się za swapa MPFI. Nie chcę zmieniać baku, bo nie mam gdzie i jak. Kasy też mi szkoda na nowy bak, to samo z mechanikiem, bo musiałbym dać do niego na wymianę. No i słyszałem, że baku nie trzeba zmieniać, wystarczy zamontować zewnętrzną pompę paliwa. I tu pojawia się pytanie. Kupić uniwersalną 3 bary z Allegro, czy lepiej jakąś pod dane auto? Słyszałem, że podobno od Polo 1.3 pasuje. Opłaca się kupować używaną, czy lepiej nową?

pawlak91
25-05-15, 20:31
Jeśli chodzi o zewnętrzną pompę , to Ci nie pomogę,ale z wymianą baku wcale nie ma tak dużo roboty raptem 4 śrubki. Spokojnie wyjmiesz do mając auto podniesione do góry na podnośniku. Ja przy okazji wymiany rozebrałem sobie całą tylną zawiechę i przeczyściłem wszystko i zakonserwowalem, bo pod bakiem na zgrzewach podłużnicy było już początek złego. Także zalecam ci wymiane całego baku i podejrzewam że większość forumowiczow podzieli moje zdanie.

P.S Jeśli nie umiesz zdemontować baku to za mpfi sie nawet nie bierz:)

POZDRAWIAM

Tapatalk..

romekex
01-06-15, 00:27
zbiornik z pompa pasuje od 6 gena ja za kompletny z pompa dalem 7 dyszek szkoda rzezby z gratami od polo albo robic cos z sensem albo wcale wymiana zbiornika zajmuje max pol godziny