Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Woda w bagażniku

pavel5000
24-05-15, 10:41
Witam, wczoraj zauważyłem ze w moim aerodecku że stoi woda we wnęce na koło zapasowe. Po podniesieniu póki bagażnika widoczny jest delikatny zaciek wody prawej strony bagażnika, spod tapicerki.Odkręciłem już lampę LT, i uszczelka na wiązce lampy jest ok. Spotkał się ktoś już ktoś z taką usterką.
Pozdrawiam i dziękuję za sugestie.

Marecki
24-05-15, 13:10
Sa juz tematy odnosnie wody w bagazniku, wystarczy poszukac.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

creative177
25-05-15, 08:48
Tak na szybko to we wnęce na koło zapasowe powinny być dwie zaślepki w podłodze, może spróbuj je wyjąć i postawić auto na słońcu z otwartą klapą?

Tiga
25-05-15, 15:57
Najlepsza metoda diagnostyczna jest metoda na 2 osoby i myjnie bezdotykowa. Jedna osoba wskakuje do bagaznika z latarka, a druga leje wode sowicie po tylnej czesci karoserii, oraz po szyberdachu jak jest.

pavel5000
25-05-15, 17:42
Dzięki, zaślepki wyciąłem, muszę poczekać na lepszą pogodę i będę rozbierał plastiki i lał wodą.

michaź
26-05-15, 15:29
NIe chce zakładać nowego tematu więc napisze tu. Podczas dużych opadów kapie mi na wycieraczke woda po stronie pasażera, myślałem że to przez brak nadkola gdzieś wpada, założyłem i przy małych opadach było sucho ale dziś jak lało konkretnie znów sobie kapie. Skąd to moze lecieć ?

ReaspowN
26-05-15, 16:08
NIe chce zakładać nowego tematu więc napisze tu. Podczas dużych opadów kapie mi na wycieraczke woda po stronie pasażera, myślałem że to przez brak nadkola gdzieś wpada, założyłem i przy małych opadach było sucho ale dziś jak lało konkretnie znów sobie kapie. Skąd to moze lecieć ?

Typowy problem w angielce. Rozwiązanie masz w przyklejonym temacie kompendium wiedzy http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?7345-Pozbycie-si%EA-kapania-wody-do-%B6rodka-przez-podszybie
Szkoda tylko, że zdjęcia nie działają.

gorky
26-05-15, 16:22
Warto tylko pamiętać że uszczelka praktycznie nic nie daje, chodzi głównie o wyczyszczenie rynny na podszybiu z syfu zatykającego otwory spustowe i o podgięcie blachy.

michaź
26-05-15, 16:47
Zdjęc nie ma, ale jest fajnie opisane więc postaram się ogarnąć to w ciemno, dziękować za naprowadzenie :rolleyes: