PDA

Zobacz pełną wersję : elektryka szyb w eg4 hb

kopernick
21-07-08, 13:42
witam, mam pytanie. jestem w trakcie czynnosci zmierzajacych do montazu elektryki szyb w moim eg4. i mam maly problem. zakupilem wszystko, tj podnosniki, przelaczniki i wiazki prowadzace od slupkow do przelacznikow.niestety, okazalo sie ze wiazke mam wyprowadzona tylko do prawych drzwi(pasazera) a nie do moich(kierowcy). jest problem bo nigdzie nie moge dostac tej prowadzacej ze skrzynki bezpiecznikowej na strone kierowcy. czy ktos ma pojecie na temat tego jakie przewody powinny isc w tej wiazce jakbym chcial zrobic "na krotko" i czy wogole jest taka mozliwosc? z gory dziekuje za odp.

kopernick
21-07-08, 21:30
naprawde nikt z Was nie ogarnal tematu??

Dudu
11-12-14, 20:43
no właśnie znajdzie się ktoś ?

mam taki sam problem i kurna nie wiemy z kumplemjak to ruszyć.

zakit
11-12-14, 23:05
jak wiazke masz tylko do drzwi pasazera? a do kierowcy nie idzie nic? zaden kabel?

Dudu
12-12-14, 13:48
jedynie ten od głośników :(

spot
14-12-14, 20:12
W moim eg4 było dokładnie tak samo i przechodziłem ten temat. Żeby ogarnąć wszystko profi bedziesz potrzebował ''krótka wiązkę'' do polączenia wiazki drzwi kierowcy i wiązki drzwi pasażera z puszką bezpieczników lub trzech wtyczek do tej wiazki. Pierwsza zielona którą wpina sie w puszkę bezpieczników. Druga która łączy "krótką" wiązkę idącą od puszki bezpieczników z wiązką od drzwi pasażera. I ostatnia trzecia kostka jaka jest Ci potrzebna żeby ogarnąć to profi to kostka do połączenia wiązki drzwi kierowcy z ''krótką'' wiązką idącą do puszki bezpieczników. Na podstawie schematu el. szyb z manuala z łatwością zrobisz tą brakującą wiazkę.