Zobacz pełną wersję : Ślizg pod lampą przednią a zderzak.
Witam, pytanie do posiadaczy 7 gena po lifcie konkretnie 2004 r 3D. Mam problem ze spasowaniem zderzaka do ślizgów które znajdują się pod lampami, docelowo nie powinno tam być luki, ale u mnie jest ok 1cm. I tu moje pytanie czy ktoś wie jak powinien być zamocowany ślizg do zderzaka :confused: ? czy tam jest potrzebny jeszcze jakiś dodatkowy uchwyt, jakaś część, czy może ślizg powinien wchodzić jakoś bezpośrednio w zderzak :confused: , jeżeli ktoś posiada 7 gena to prośba o podejrzenie, ewentualnie wstawienie fotki będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam. :cool:
Nie wiem czy pomogę ale w przed lifcie uchwyty zderzaka wchodzi miedzy ślizg a lampę i tam blokuje się na zaczepach.
Ślizgi są takie same w przed i polifcie. Ślizg jest przykręcany do lampy na jedną śrubkę i na jedną śrubkę do pasa przedniego. Zderzak wsuwa się w szczeliny w ślizgu i generalnie na tym elemencie nie bardzo jest jak regulować szczelinę. Można tylko próbować przegiąć, może wtedy podejdzie bliżej lampy.
http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/46/06/37/77/4606377789
Okej, o to mi chodziło, dzięki za pomoc.