Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Części karoseri oryginał a zamiennik Civic VI

mmc
20-05-15, 10:17
Witam. Chciałbym się doradzić kogoś kto kupował cześci zamiennie do Hondy civic VI czy jest sens kupowania zderzaka zamiennika czy lepiej popatrzeć za jakimś oryginałem ładnym? Bo nie chce żeby się okazało ze zapłacę za malowanie zderzaka i przy byle jakim dojechaniu lakier cały popęka bo zamiennik będzie taki twardy.

Genax
20-05-15, 10:52
Ehh tak ciężko poszukać na forum? Zamienniki najczęściej są źle spasowane i otwory służące do przykręcenia zderzaka są często przesunięte dlatego ciężko w ogóle spasować. Szukaj OEM.

siara87
20-05-15, 12:29
Spasowanie i wykonanie kiepskie, latem nic ci nie peknie ale zima ten plastik jest strasznie kruchy nie to co oem

mmc
20-05-15, 16:31
Nie ze ciężko tylko chciałem żeby mi ktoś odpisał co zakładał taki zamiennik. Tak też myślałem cena adekwatna do jakości bo znalazłem juz za 80 zł zamiennik :D dzięki panowie także idę szukać jakiegoś ładnego OEM'a ;)

m1j4g1
20-05-15, 19:35
zamienniki można sobie o d*pe rozbić. Szukaj oem. Ja znalazłem do siebie oem w ładnym stanie za 150 zł, więc dla paru dyszek nie warto kupować badziewia

kaszo
20-05-15, 21:23
Ja kupilem zderzak na innym forum za psie pienuadze. Teraz mam zamiennik ..... no i kiepsko jest ze spasowaniem i mocowaniami. Material calkiem calkiem.

Genax
21-05-15, 11:01
Ja kupilem zderzak na innym forum za psie pienuadze. Teraz mam zamiennik ..... no i kiepsko jest ze spasowaniem i mocowaniami. Material calkiem calkiem.

Materiał całkiem całkiem? Chyba przez 2 miesiące :P

kaszo
21-05-15, 13:16
łe no ten mój oberwał nie raz po spodzie i oprocz tych kratek na dole nie jest nigdzie spękany

piterstar1
22-05-15, 10:12
Ja kupilem zamiennik zderzaka i spasowanie bylo co prawda nie najgorsze, spodziewalem sie gorszego i widzialem gorsze. Chyba trafilem poprostu na niezly. Ale latem lekko stuknalem spodem i pęk. Jakosc plastiku slaba, strasznie twardy i kruchy. Wczesniejszym zamiennikiem amerykanskim uderzylem w psa, to zderzak rozlecial sie na milion kawalkow, choc zamiennik byl niezly. Ale za 250zl kupilem w ladnym stanie z grillem pod kolor oryginal. I jest ideal. Takze szkoda kasy na zamienniki, odrazu szukaj oryginalu.

mmc
22-05-15, 16:02
I o takie odpowiedzi właśnie mi chodziło :) dzięki panowie! Już właśnie znalazłem w dobrym stanie za 130 zł niestety nie pod kolor ale jak się położy świeży lakier to bedzie miodzio ;p