PDA

Zobacz pełną wersję : Jak z wiązką przy swapie z d14a4 na d16y2?

kaktusr
21-07-08, 08:43
Cześć

Chłopaki mam taki problem w obecnym samochodzie z silnikiem d14a4 6 gen hatchback jest instalacja pod OBD2 fotki na www.kaktusr.myphotoalbum.com Do przełożenia mam komplet swapa D16Y2 z angielki który jest na OBD1 komputer P1H. Rozmawiałem z Furiousem bo chciałem to obejśc przejściówka z OBD2 na OBD1 jednak powiedział mi że nie ma takich przejściówek do mojej instalacji :( Teraz zastanawiam się co mam zrobić żeby to w łatwy sposób wszystko obejśc (mam kompletne wiązki silnikową i kabinową od D16Y2) ale jak wiadomo z wiązkami jest więcej zabawy. Czy nie dało by rady np zamątować pod moją instalacje komputera od D16Y8 który jest prawie takim samym silnikiem jak D16Y2 z tym że pod OBD2 ? Jeżeli nie to jak robić z tą nową wiązką Kłaśc całą silnikową a kabinową sztukować ?

skolopendra
23-07-08, 12:06
Czy nie dało by rady np zamątować pod moją instalacje komputera od D16Y8

raczej nie bardzo :eek:

kaktusr
23-07-08, 12:46
raczej nie bardzo :eek:

No właśnie tym bardziej że kurcze komputer też sporo kosztuje. Inaczej idąc czy nie posiada z was ktoś schematów do prawie OBD2a czyli 2 wtyczki do kompa i jedna kabinowa komp P3Y zdjęcia na kaktusr.myphotoalbum.com. I schematu OBD1 z angielki komp P1H.