Zobacz pełną wersję : tłumik z innego auta do eg3
Witam forumowiczów,
Przymierzam się do kupna tłumika końcowego do mojego eg3, mam na ten cel max 150zł i zastanawiam się nad używką jakiegoś ultera ew. remus, chyba że nowy zamiennik ale wolałbym coś sportowego. I tutaj rodzi się moje pytanie, bo na serwisach aukcyjnych wiele jest chociażby ulterów ale często od innych samochodów, czy mogę takowy kupić i dać do zamontowania czy nie jest to dobre rozwiązanie ? Pozdrawiam
Takie tlumiki "sportowe", z tej polki cenowej to wszystkie jednakowo sie nadaja. Kwestia przyspawania go do oryginalnej rury obecnego tlumika
Witam forumowiczów,
Przymierzam się do kupna tłumika końcowego do mojego eg3, mam na ten cel max 150zł i zastanawiam się nad używką jakiegoś ultera ew. remus, chyba że nowy zamiennik ale wolałbym coś sportowego. I tutaj rodzi się moje pytanie, bo na serwisach aukcyjnych wiele jest chociażby ulterów ale często od innych samochodów, czy mogę takowy kupić i dać do zamontowania czy nie jest to dobre rozwiązanie ? Pozdrawiam
Tak z ciekawości, bo zawsze mnie to fascynowało - co oznacza, że szukasz sportowego wydechu? Czym się takowy charakteryzuje? Że drze jape - to już sportowy?
kwestia przyspawania to nie problem, oddam do zakładu, tylko czy nic nie stoi na przeszkodzie wsadzenia do eg3 końcowego np z jakiegoś bmw. A ogólnie z tego co doczytałem to Ultery polecacie na forum.
Nie chcę drącego japy właśnie, chcę cichy basowy pomruk, nie interesuje mnie głośny tłumik, jeżdzę czasem w trasy więc chce komfortowo podróżować
1. zależy jakie bmw - musisz pomierzyć czy Ci się zmieści w miejscu serii.
2. no to czym się w takim razie charakteryzuje sportowy? - bo ja z takimi kojarze Akrapovica :D
sportowy to w cudzysłowu, miałem na myśli bardziej coś innego niż oem, ładnie wyglądającego i dającego ciekawsze niż oem brzmienie, głośniejsze w wyższym zakresie obrotów, wybaczcie złą interpretacje :D
czyli jedynym ograniczeniem są wymiary ?
No w zasadzie tak, bo co innego? Średnica wejścia/wyjścia może, żeby za bardzo nie rozprężało spalin - ale tutaj niech się wypowiedzą specjaliści od budowy wydechów ;]
właśnie czytając wiele wątków natknąłem się na różne opinie na ten temat dlatego spytałem :) niemniej jednak dzięki za opinię, czekam na inne wypowiedzi :)