Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tłumik z innego auta do eg3

matiz21
19-05-15, 22:10
Witam forumowiczów,

Przymierzam się do kupna tłumika końcowego do mojego eg3, mam na ten cel max 150zł i zastanawiam się nad używką jakiegoś ultera ew. remus, chyba że nowy zamiennik ale wolałbym coś sportowego. I tutaj rodzi się moje pytanie, bo na serwisach aukcyjnych wiele jest chociażby ulterów ale często od innych samochodów, czy mogę takowy kupić i dać do zamontowania czy nie jest to dobre rozwiązanie ? Pozdrawiam

Tiga
19-05-15, 22:12
Takie tlumiki "sportowe", z tej polki cenowej to wszystkie jednakowo sie nadaja. Kwestia przyspawania go do oryginalnej rury obecnego tlumika

PlushaQ
19-05-15, 22:30
Witam forumowiczów,

Przymierzam się do kupna tłumika końcowego do mojego eg3, mam na ten cel max 150zł i zastanawiam się nad używką jakiegoś ultera ew. remus, chyba że nowy zamiennik ale wolałbym coś sportowego. I tutaj rodzi się moje pytanie, bo na serwisach aukcyjnych wiele jest chociażby ulterów ale często od innych samochodów, czy mogę takowy kupić i dać do zamontowania czy nie jest to dobre rozwiązanie ? Pozdrawiam

Tak z ciekawości, bo zawsze mnie to fascynowało - co oznacza, że szukasz sportowego wydechu? Czym się takowy charakteryzuje? Że drze jape - to już sportowy?

matiz21
19-05-15, 22:34
kwestia przyspawania to nie problem, oddam do zakładu, tylko czy nic nie stoi na przeszkodzie wsadzenia do eg3 końcowego np z jakiegoś bmw. A ogólnie z tego co doczytałem to Ultery polecacie na forum.

Nie chcę drącego japy właśnie, chcę cichy basowy pomruk, nie interesuje mnie głośny tłumik, jeżdzę czasem w trasy więc chce komfortowo podróżować

PlushaQ
19-05-15, 22:38
1. zależy jakie bmw - musisz pomierzyć czy Ci się zmieści w miejscu serii.
2. no to czym się w takim razie charakteryzuje sportowy? - bo ja z takimi kojarze Akrapovica :D

matiz21
19-05-15, 22:43
sportowy to w cudzysłowu, miałem na myśli bardziej coś innego niż oem, ładnie wyglądającego i dającego ciekawsze niż oem brzmienie, głośniejsze w wyższym zakresie obrotów, wybaczcie złą interpretacje :D

czyli jedynym ograniczeniem są wymiary ?

PlushaQ
19-05-15, 22:55
No w zasadzie tak, bo co innego? Średnica wejścia/wyjścia może, żeby za bardzo nie rozprężało spalin - ale tutaj niech się wypowiedzą specjaliści od budowy wydechów ;]

matiz21
19-05-15, 22:59
właśnie czytając wiele wątków natknąłem się na różne opinie na ten temat dlatego spytałem :) niemniej jednak dzięki za opinię, czekam na inne wypowiedzi :)