Zobacz pełną wersję : sprezyna w gwincie
Witam, jako ze jest to moj pierwszy gwint to mam pytanie. Musze obnizyc auto poniewaz mam do zagiecia nadkola i tu mam do was pytanie. Czy to normalne ze jak odkrecam nakretki do gwintu to sprezyna lata luzno (w sensie nie dotyka talerzyka gornego)? Czy cos sie moze stac jak auto jest juz na ziemi?
Co to za gwint ? Nie jest to prawidłowe ponieważ sprężyna powinna być wstępnie napięta czyli po rozciągnięciu amortyzatora na max sprężyna musi być jeszcze ściśnięta między górnym mocowaniem a dolnym , w gwintach na krótkiej sprężynie stosowane jest helper , który niweluje ten luz.
Czy cos sie moze stac jak auto jest juz na ziemi?
Na podbiciu przy większych szybkościach różnie to może sie zachować ...
Wlasnie rozmawialem z pewna osoba i mowila mi ze ma to samo u siebie. Tez mie ma helperow i twierdzi ze to normalne. Gwint D2
Normalne = Prawidłowe ? Sprężyny powinna być wstępnie napięta a nie żeby była ściśnięta samą grawitacją :) w D2 masz jeszcze regulacje długości amortyzatora z tego co sie okrętuję i nie powinno sie dopuszczać do tego żeby spr. była luzna .