Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Niedziała wiatrak w chłodnicy

markowski
20-07-08, 23:32
Witam i mam taki problem ,odebralem Hanię od magika który zakladał mi poduszke od silnika,i dobrze nie podokręcał mi w Hani śrub,i teraz mam klopot,jadac usłyszałem mały turkot ,po zatrzymaniu okazało się że nie jest przykręcony kabel który jest przy chłodnicy i ocierał sie o wiatrak jak się włączal,po zamontowaniu na swoje miejsce ,juz wiatrak się nie załącza,ale musze zaznaczyć że naciągłem kable bo myślałem że moga być za krótkie,czy moze to mieć coś wspólnego że od tej pory mi sie nie załącza wiatrak od chłodnicy po naciągnieciu kabli ,są tam dwa jedem do masy i jeden pradowy,może to ma wpływ,zaznaczam że podłączyłem na krótko do akumulatora i wiatrak działa,może ma ktoś rozpiskę kabli,albo jakąś radę to będebardzo wdzieczny.i jeszcze jedno czy może niedochodzic prad to wiatrak nie bedzie chodził.dzięki

Lcfr
21-07-08, 16:55
no nie masz poprostu prądu....
skoro na "krótko" chodzi to widać że wina gdzieś w kabelkach (pewnie tych naciągniętych..)

markowski
21-07-08, 18:04
Dzięki za odpowiedż,ale może mi byś podpowiedział,bo mierzyłem miernikiem na zapalonym silniku i miałem tylko 6v,a co sie orientuje to chyba powinno być 12v.

markowski
23-07-08, 10:57
Mam jeszcze takie pytanie czy przekaznik ma jakieś znaczenie ,bo nie zabardzo się orientuję w tej sprawie.A może ktoś już miął doczynienia z taką awarią i by mi coś doradził.Jest to Honda Civi9c z 94r. w Sedanie.dzięki

remi1985
23-07-08, 11:43
jak u mnie nie działał a sprawdzałem wszystko to okazałe sie ze miałem spalony bezpiecznik w małej skrzynce pod maska od strony pasazera!Sprawdz!