Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Piszczenie przy skręcaniu

jerdenk
13-05-15, 21:14
Od jakiegoś czasu mam problem z piszczeniem dochodzącym z okolic przednich kół. Piszczenie ma miejsce przy skręcaniu (zarówno w lewo jak i prawo). Nie jest to pisk jednostajny, ale "przerywany" (im szybciej jadę tym szybciej popiskuje). Piszczenie raz jest raz nie ma. Rok temu były wymieniane tarcze i klocki na TRW i przeguby zewnętrzne. Co to może być?

Marecki
14-05-15, 09:46
Sworzen dolnego wahacza. I nie zwlekaj z wymiana, bo mozna zgubic kolo.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

smok
19-05-15, 20:29
Mam podobny problem słychać piski na pewno z okolic przednich kol, ale wydaje mi się, że to coś z hamulcami bo dzieje się tak jak hamulce są cieple(nie muszą być gorące) i jak wciskamy pedal hamulca delikatnie to przestaje, jak puszcza piszczy nie ma różnicy czy jadę prosto czy skręcam. Wszystko słychać tylko przy powolnej jeździe, najgorszy jest dojazd do świateł, dojeżdżamy i piszczy... aż wstyd

grzezzz
26-05-15, 10:51
Swożeń raczej będzie piszczał/skrzypiał przy powolnym manewrowaniu lub na całkowitym postoju jak kręcisz kierownicą - związane jest to ze zwiększonym obciążeniem. Podczas jazdy najwyżej będzie skrzypiał, powiedzmy jak stara kanapa, jadąc po wybojach.