Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Poduszki staba tył.

Poll
13-05-15, 18:02
Siemka.

Myślałem, że temat banalny, ale poczułem się jakbym szukał części od Bentleya albo Rollsa.

Chce kupić gumy na staba od VTi, czyli 17-18 mm. Poszedłem do sklepu - mówią tylko 15 mm są. Niemożliwe mówie, ale wszędzie taka bieda, w necie też. Tylko poliruetan jest 17 mm. Ma może ktoś symbol/numer tej gumy, która pasuje? Może średnice znacie prawidłową?

Czy te poduszki pasują?

http://poliuretany.olkusz.pl/pl/tuleje-stabilizatora-tylnego-honda-civic-v-uk-vti-2szt.html

Nie widzę rozcięcia. To się przeciska przez to ucho czy samemu trzeba rozciąć do montażu?

ReaspowN
13-05-15, 19:49
Średnica staba VTI 17 mm.

Nie widzę rozcięcia. To się przeciska przez to ucho czy samemu trzeba rozciąć do montażu?

Trzeba samemu rozciąć ostrym nożem. Będziesz widział takie miejsce w którym ta poduszka jest złączona.

kamil39
14-05-15, 08:10
Kupuj poliuretan,
15 mm mialy vti eg 6 i chyba ek4, a Ty potrzebujesz 17 , porypane katalogi i tego raczej nie znajdziesz w pospolitym sklepie.
Tak jak wyzej, sam sobie rozninasz te tuleje.

Poll
14-05-15, 20:13
Ok. Dzięki za info. Zamawiam te poliuretanowe.

szastal
09-06-15, 13:41
Oni mają te poduchy bo im podesłałem ori z gumy na wymiar

Poll
10-06-15, 21:11
Pasują, także dobra robota. Teraz muszę powalczyć z walącym wydechem o staba ; D

mirasek
10-06-15, 22:32
Ciekawe od czego to zależy, bo u mnie wydech ładnie ominął staba.

Masz do tego tyłu jakiś grubszy stab z przodu? Jeśli nie to uważałbym przy odejmowaniu gazu na wejściu w zakręt :)

Poll
14-06-15, 14:09
U mnie wydech robiłem sam - środek i koniec polmoostrowa. Wtedy wsio pasowało, bez tłuczenia i wizualnie, czyli robota była wykonana. Ale teraz to nie pasuje do staba. Musze kupić nową gumę i uszczelnienie wydechu końcowego i powalczyć.

Z przodu mam zwykłą serię, ale na razie na duży +. Czuć dużą poprawę i auto nie sprawia już wrażenia jakby się kładło tylko skręca ; D
Jeżeli nie uda mi się wygrać z tłuczeniem o wydech to na razie wypadnie, a tego już bym nie chciał ; P

Jedras
14-06-15, 16:48
U mnie gorszy fail bo wydech obija mi się o wahacz dolny poprzeczny :/no ale odzyskam furgon to będę z tym walczył :)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Poll
14-06-15, 16:53
W hakach leży całą tajemnica i wyciągniętych gumach. Albo w wydechach dorabianych.