Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Do hondziarzy melomanów

mac1EJ
12-05-15, 21:16
Cześć. Mam upatrzony fajny zestaw odseparowany na przód Cruncha. Odsłuchane na piecyku, przyjemnie nisko schodzą. I tu sprawa do was. Może podrzucilibyście jakiś pomysł na coś innego. Co Wy tam macie powrzucane za sprzęty? Pozdrawiam :>

MarcinWL
12-05-15, 22:24
Jaki konkretnie zestaw cruncha chcesz kupić? Jak ma być w miare tanio i z dobrym basem to kup powerbass s6c

mac1EJ
12-05-15, 23:09
gti 6c

MarcinWL
13-05-15, 08:21
Bierz powerbassy, są tańsze a woofer gra naprawdę fajnie i mięsiście, pod warunkiem że wygłuszysz drzwi i zasilisz watami dobrej jakości :)
Polecam przynajmniej odsłuchać te głośniki. Jakim wzmacniaczem chcesz napędzać przód?

mac1EJ
13-05-15, 09:37
crunch blackmaxx 4100... staroć, ale daje rade, believe me :>

MarcinWL
13-05-15, 09:59
Dupy nie urywa ale nie ma się czego wstydzić, powinien z powodzeniem napędzić głośniki.
Co do porównania zestawu GTI 6.2c oraz PB S6-C to tak jak pisałem wcześniej - PB ma lepszy woofer, ten ze zestawu cruncha jest na pewno gorszy brzmieniowo. Natomiast podejrzewam że w bezpośredniej konfrontacji crunch będzie górą jeśli chodzi o wysokie tony - ma znacznie lepszą zwrotnicę niż powerbass, w którym tweeter jest dość ostry głównie ze względu na zwrotkę 1 rzędu, w crunchu masz 2 rzędu i na lepszych komponentach.

Alternatywą może być S60C czyli S6C z lepszą zwrotką.

mac1EJ
13-05-15, 10:20
Hmm, kurde, stary, dzieki za tak wyczerpujaca odpowiedz, dokladnie o cos takiego mi chodzilo :> A co powiesz jakby suba dorzucic do tego, wtedy lepiej zadbac o gore z przodu, co sadzisz o tym? :>

MarcinWL
13-05-15, 15:24
Najpierw ogarnij przód, jeśli będzie brakowało basu to zastanawiaj się nad subem. Dobrze zasilony zestaw przedni w wygłuszonych drzwiach potrafi "szarpać nogawkami" :D
No chyba że priorytetem jest umcyk umcyk lub słuchasz ciężkiego bitu - tak wnioskuje po awatarze - to subik na pewno się przyda. Tylko ja bym osobiście polecał opylić tego cruncha i kupić oddzielny wzmacniacz na przód i oddzielny na suba, wyjdzie drożej ale na pewno lepiej.

PlushaQ
18-05-15, 11:42
@Admin - Marcin oczyścił skrzynkę, więc post do usunięcia :]