Zobacz pełną wersję : EP1 przycisk szyby kierowcy i funkcja AUTO
Mam EP1 przedlifta - funkcja AUTO w przełączniku szyby działa wyłącznie w dół, w górę trzeba trzymać.
Brat ma EP1 polifta - przycisk AUTO działa w obie strony.
Czy u mnie coś się schrzaniło, czy w polifcie dodano funkcję AUTO w górę?
Kolejna sprawa, która rozwaliła mnie na łopatki to w polifcie odłączając akumulator kasuje się funkcją AUTO i trzeba ją zaprogramować w kilku krokach.
U mnie akumulator nawet nie policzę ile razy wyjmowałem i zawsze działało po tak samo jak przed.
co prawda nie mam EP tylko EM2 (przedlift) ale zapewne caly mechanizm jest zblizony jesli nie identyczny. U mnie równiez opuszczanie moze isc poprzez funkcje auto, natomiast podnoszenie juz nie. Takze przypuszczam ze przedlifty moga tak miec.
Spróbujcie tego sposobu: opuśćcie szybę w dół (bez AUTO) a następnie podnieście ją na maksa w górę, aż stanie (też bez AUTO). Jak już szyba się zatrzyma to wtedy podciągnijcie przycisk w pozycję AUTO i przytrzymajcie kilka sekund.
u mnie w polifcie 2005 rok wustarczy raz opuścić ciągnąć przycisk aż do auto i potem podciągnąć też w systemie auto ale trzymając przycisk i już jest wszytsko zaprogramowane
Czy jest możliwość zamontowania przycisku auto u pasażera w EM2? lub przerobić przyciski np. z UFO? :D
u mnie sprawa wyglada tak że szyba kierowcy działa w auto bez problemu, natomiast pasażera po naciśnieciu oraz trzymania przycisku szyba nie chce się zaprogramować w pozycji auto, a ja mam pytanie do was czy macie podswietlane przyciski szyb ... bo u mnie niestety nie ma i nie wiem czy tak ma byc czy cos się uszkodziło :P
u mnie sprawa wyglada tak że szyba kierowcy działa w auto bez problemu, natomiast pasażera po naciśnieciu oraz trzymania przycisku szyba nie chce się zaprogramować w pozycji auto, a ja mam pytanie do was czy macie podswietlane przyciski szyb ... bo u mnie niestety nie ma i nie wiem czy tak ma byc czy cos się uszkodziło :P
podświetlany mam tylko przycisk AUTO od szyby kierowcy, natomiast nie jest podświetlany ani ten w drzwiach pasażera ani ten od szyby pasażera w drzwiach kierowcy.
dzieki za podpowiedź, widocznie tak jest fabrycznie :/