PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę o pomoc z immobilajzerem

MarioP
10-05-15, 07:55
Witam właśnie mam problem z odpaleniem wczoraj przez nie uwagę zostawiłem auto na światłach i po kilku ładnych godzinach rozładował mi się kompletnie akumulator. Próbowałem odpalić auto przez kable ale nie udało mi się, naładowałem akumulator ale teraz nie mogę go odpalić ponieważ świeci mi się cały czas zielony kluczyk, czyli rozkodował mi się immo, posiadam tylko jeden kluczyk ten z pilotem, czy jest jakaś opcja samemu od nowa zakodowania immobilajzera w naszym samochodziku, bo dzisiaj niedziela i zapewne nikogo nie znajdę aby to zrobić a jutro trzeba do pracy śmigać czymś, posiadam kabelek OBD II ale czy da się to zrobić jakimś programem i tym kabelkiem z tego poziomu, nigdzie nie mogę znaleść informacji czy da sie zakodować immo w warunkach domowych. Pilot działa normalnie, w jednym z wątków ktoś przy takim problemie pytał się czy tamten gość ma bluetooth, ja w mam oryginalny honda ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Jak macie jakieś informację czy da się to samemu zrobić będę wdzięczny, bo jeżeli pozostaje tylko opcja jakimś komputerem diagnostycznym to będę musiał jutro na piechotę do pracy i podstawić auto do elektryków.
Pozdrawiam

kusiu
10-05-15, 11:02
Jak to jest właśnie z tym naszym immo, od czego zależy że kluczyk się rozkodowuję? Bo jedni wyciągają akumulator lub im się rozładowuję i nie mają problemu najmniejszego z immo a drugi zostawi na światłach lub na 5 dni i nie może odpalić :/

marcin316
10-05-15, 12:06
Mnie się wydaje, że dziać się tak może po zaniku napięcia na uzbrojonym alarmie.

MarioP
10-05-15, 12:16
Macie jakies doświadczenia czy da się to zakodować w miare prosty sposób bo jak czytam jak kradną nasze hondy w prosty i sposób odjedżają szybciej niż my z oryginalnymi kluczykami to trafia mnie że przez rozładowanie mam uziemione auto na przynajmniej dwa dni

kusiu
10-05-15, 13:19
Mnie się wydaje, że dziać się tak może po zaniku napięcia na uzbrojonym alarmie.

Alarm zbroimy poprzez dwukrotne wciśnięcie na pilocie zamykania?

Camaro
10-05-15, 20:12
wczoraj przez nie uwagę zostawiłem auto na światłach
A nie piszczał Ci, że masz włączone światła, jak wyciągnąłeś kluczyk?
U mnie drze się niemiłosiernie.

kobert
11-05-15, 02:22
jesli chodzi o bluetooth, to przeczyales gdzies potencjalna przyczyne rozladowania aku, tobie rozladowaly swiatla. kodowanie immo nic do tego niema