PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z hamulcami powietrze

kosnita
07-05-15, 11:03
Taka sytuacja:
Odpowietrzam hamulce ciagle bomble, wszystkie polaczenia sprawdzone nic nie cieknie, pompa podmieniona na inna i nadal to samo**Przez pompe przelane caly zbiornik plynu na kazde kolo przy odpowietrzaniu i nadal to samo*. Jak napompuje hamulec i trzymam to nie gubi cisnienia, ale tylko puszcze i odrazu wcisne i wchodzi w podloge. Po odpaleniu jak serwo chodzi to czuc tak jakby wgl hamulcow nie bylo. Zaciski rozebrane sprawdzone wszystko git. Na zlaczach nic nie cieknie. Dodam tylko ze przy odpowietrzaniu duzo malych bombli i duze pojawiaja sie tylko w tylnych hamulcach, jak odpowietrzam przednie tam nie ma bombli wgl. Jakies pomysly co moze byc nie tak ?

kepa416
07-05-15, 12:52
Z tyłu tarcza czy bęben?

kosnita
07-05-15, 13:28
Tarcze

wojtg69
30-07-15, 22:12
rozumiemy ze plyn nie ucieka ? stan sie zgadza? hmm moze tam gdzie wchodza odpowietrzniki do jarzma jest jakas nieszczelnosc? obrypany gwint czy cus?

kamil39
04-08-15, 09:23
Odpowietrzniki sa u gory? Ja ostatnio 2 dni sie meczylem, po zmianie hebli na przodzie, okazalo sie ze w kupionych kompletnych zwrotnicach zaciski byly zamienione stronami, odrazu po ciemku sie nie kapnalem..(3 godz odpowietrzania i nic), po zamianie( odpowietrzniki bardziej u gory ) 10 min roboty..

Winni
08-08-15, 06:25
U mnie było jak u Kamila, przy swapie na heble z FN2 zamontowałem zaciski odpowietrznikami na dole, po zamianie zacisków stronami (odpowietrzniki u góry) dało się odpowietrzyć ;)