PDA

Zobacz pełną wersję : D16Y7 Pomoc

Dijos
06-05-15, 16:51
Witam moja haneczka d16y7 już od pewnego czasu zaczeła sobie pić więcej oleju niż benzyny, baniak pięciolitrowy wlewam do niej w ciągu miesiąca, autko niekiedy puszcza niebieskiego dymka powyżej 4-5tys rpm i okropnie śmierdzi olejem gdy mam uchylona szybę :/ silnik ma 305 tys. przebiegu. Nie ukrywam że czasem lubię pojeździć wyższych obrotach ale tylko raz na jakiś czas bo boje się już że rozsypie się do reszty :( Pytanko jest takie, jaka może być tego przyczyna? czy to wina zużycia pierścieni, uszczelki? Co mam z nią zrobić? :( Czy warto wymienić pierścienie i robić minime z6? Jakie mniej więcej by wyszły koszta? Dodam tez ze jestem młody i nie mam walizki z pieniędzmi wiec prosiłbym o jakieś rozsądne rozwiazania. Proszę o jakiekolwiek pomoce!

delek
06-05-15, 17:15
Uzyj szukajki juz bylo o braniu oleju przez d16y7 - od razu podpowiem, ze wyciagniesz jeden wniosek - remont nieoplacalny.

Dijos
06-05-15, 17:31
Tak właśnie mi się też wydaję, ale gdy bym założył wyremontowana głowice od z6 sprawdził stan bloku wymienił uszczelki, pierścienie itp. to dałoby to jakiś efekt? Czy lepiej swap na coś innego ale to też jest loteria i nie chciałbym dostać kota w worku :( Dopiero się uczę i jestem zielony w tych sprawach