Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Woda w tylniej lampie

Wo_wit
05-05-15, 15:54
Witam,

Wiem , że podobny temat był juz kiedyś na forum ( lecz nie dotyczył tego modelu).

Mianowicie mam problem z lewą tylnią lampą. Zebrała sie w niej woda. Czy ktoś zna skuteczne jej usunięcie, czy pozostaje tylko regeneracja

Pozdrawiam
Wojtek

artax
05-05-15, 19:17
Witam,

Wiem , że podobny temat był juz kiedyś na forum ( lecz nie dotyczył tego modelu).

Mianowicie mam problem z lewą tylnią lampą. Zebrała sie w niej woda. Czy ktoś zna skuteczne jej usunięcie, czy pozostaje tylko regeneracja

Pozdrawiam
Wojtek

myślę ,ze w pierwszej kolejności trzeba dojść do przyczyny .Gdzieś musi łapać tą wodę.Nawet jak sie pozbędziesz to za moment bedzie ponownie.
pzdr
p.s.Auto miało jakąś przygodę blacharską?

Wo_wit
05-05-15, 20:20
myślę ,ze w pierwszej kolejności trzeba dojść do przyczyny .Gdzieś musi łapać tą wodę.Nawet jak sie pozbędziesz to za moment bedzie ponownie.
pzdr
p.s.Auto miało jakąś przygodę blacharską?

No właśnie nie, nigdy nie było lakierowane. Prawa jest ok , a w lewej zebrało się troche wody. Zastanawiam się, czy kombinować samemu, czy oddać do regeneracji

agrttc
05-05-15, 20:31
samemu zawsze taniej ;) wyjmij żarówkę, wyssij wodę strzykawką z cienką gumową rurką, zostaw otwartą niech dobrze wyschnie. obejrzyj dokładnie czy nie jest gdzieś uszkodzona, czy uszczelka dobrze dolega itp.. na regenerację zawsze jest czas :)

artax
06-05-15, 12:10
No właśnie nie, nigdy nie było lakierowane. Prawa jest ok , a w lewej zebrało się troche wody. Zastanawiam się, czy kombinować samemu, czy oddać do regeneracji
wg mojej oceny to ;wyciagnąc tylną lampę i dokładnie ją ocenić pod kątem szczelności.Na aucie będzie dużo trudniej ocenić.Może gdzieś się rozwarstwiło tworzywo itp.W razie czego, uszczelnić jakimś dobrym,bezbarwnym silikonem.
pzdr

MacGyver86
11-05-15, 15:00
hej ja mam również wode w lampie :) ale to po myjni ręcznej dostała sie woda do czerwonej lampy znajdującej sie w tylnej klapie... pytanie z mojej strony jak wymontować taką lampe z tej klapy? była jakaś instrukcja na forum? a drugie pytanie z koleji jak wyciągnąć/wymontować ten przeźroczysty/srebny plastik nad rejestracją z tyłu bo w środku sie zabrudził i myślałem żeby wyciągnąć i przeczyścić.

Jeśli ktoś coś wie prosze napisać ! dzieki i Pozdrawiam! Piotr !

filipfm
11-05-15, 15:04
Odpowiedzi szukaj w serwisowce :) albo funkcją szukaj na forum ;)