PDA

Zobacz pełną wersję : Jak znaleść maglownice do 1.6 VTEC 2002r POMOCY!

turbo86
04-05-15, 12:32
Witam serdecznie. W związku z tym że jestem nowy na forum i wszystko co związane z Honda jest dla mnie nowe, chciałbym się poradzić, co zrobić w przydaku uszkodzonej maglownicy?? Przeszukałem całe allegro obdzwoniłem wszystkich i mam problem ze znalezieniem maglownicy. Moja Honda to model 3d 7 gen, 1.6 benzyna VTEC rocznik 2002-2003 maglownice mam z elektryczna pompa wspomagania o numerach D-S5S-G6 i nie wiem czy wymieniajac ja numery musza byc identyczne czy wystarczy ze maglownica bedzie od modelu benzynowego. Na allegro nie ma zadnej mozliwosci zeby znalesc taki sam numer kazde sie roznia numerem. I pytanie drugie czy od modelu 04 po lifcie by ew podeszla.

mlawa85
04-05-15, 13:27
pierwsze i najwazniejsze, nie kupuj uzywanego magla bo nie wiesz ile przejechal samochod na nim, lepszym w moim odczuciu jest zregenerowanie Twojego magla, ominiesz caly problem z doborem odpowiedniego, dostaniesz gwarancje na robocizne a samochod najczesciej jest do odbioru na 2 dzien. Skad jestes??

P.S.
Warto tez byłoby sie przedstawic na forum w odpowiednim dziale :)

turbo86
05-05-15, 19:41
jestem z Żagania woj. Lubuskie nie wiem jak z regeneracja ile to by kosztowało.

mlawa85
05-05-15, 20:06
regeneracja magla to wydatek ok. 6-7 stow z wymontowaniem i zamontowaniem go spowrotem na samochod. Przynajmniej jak orientowałem sie ok. rok temu tyle to kosztowało. To zdecydowanie pewniejsze rozwiazanie.