Zobacz pełną wersję : Jaki kolektor ssacy
legend2211
03-05-15, 20:44
Pytanie jaki kolekyor ssacy ma w miare proste i dlugie kanaly dolotowe i pasuje do d13B2? W sumie to interesuje mnie tylko flansza i kawalek kanalow. Musze dopasowac cos takiego a nie wiem jaki kolektor pociac
Kazdy od d serii podejdzie
legend2211
03-05-15, 21:36
Ale nie kazdy ma w miare dlugie kanaly dolotowe i tu jest problem :-)
pawel83waski
04-05-15, 19:08
Co to znaczy "w miare dlugie"? Wszystkie seryjne do D-serii z poprzeczna przepustnica maja ta sama/bardzo zblizona dlugosc, roznia sie srednica kanalow i wielkoscia banki. Z pionowa przepustnica maja kanaly krutsze. Najlepszy wybor to D16Y8 badz D15Z6 w ktorem trzeba zaslepic EGR
legend2211
04-05-15, 20:15
Ok temat wyczerpany bo mi chodzi w sumie o sama flansze od kolektora :-) teraz rozkminilem co i jak zrobie i laleczka :-)
Mozesz uciac sama flansze i dospawac alu rury zeby byl dluzszy, to ma byc pod itb?
legend2211
04-05-15, 20:44
Tak wlasnie pod ITB chce bo mam za smieszna cene gazniki od cbr 900 sc33 czy jakos tak tylko pytanie czy bedzie to dobry wybor.
Kolejne pytanie kto moze mi policzyc wszyskie wymiary dla mojego silnika czyli d13b2. Airbox jest nie potrzebny rozumie? Czytalem ze on tylko moze pogorszyc osiagi auta tak samo jaki fikterki itb. Autem chce jezdzic normalnie i od czasu do czasu przygazowac zevtak powiem taka zabawka mala ktora rozwala te wszyskie "wiejskie tuningi". Chce miec auto inne niz wszyskie. Duzo myslalem nad tym i takich vtecow jest pelno czy dajmy na to minime. Moze i ktos powie ze to sztuka dla sztuki i moze tak jest lecz to ma byc moja sztuka i moje zabawki. Robie to dla siebie i sam a przy tym *****iscie sie bawie wiec czemu nie powiedzialem sobie ;-) Auta nie kupilem za worek pieniedzy wiec moge cos zje.... lecz jesli idziemy na co wszyscy maja jestesmy wszystkimi a tak nie chce :-) licze na jakies opinie i pomoc wrazie czego