PDA

Zobacz pełną wersję : [em2] fotele od anglika

vytautas
01-05-15, 17:33
Jak wygląda sprawa z przekładką foteli od angola w civicu em2? Mianowicie, czy wystarczy wyjąc stare i włoży nowe czy będą jaja z poduszkami, kabelkami etc?

Jasiu
02-05-15, 00:33
A po co chcesz przekładać? I jak chcesz przekładać? Z angola do europejki czy odwrotnie?
Jak pewnie wiesz fotele mają poduszki po zewnętrznych. Nie widzę tego aby angielski fotel kierowcy z regulacją wysokości siedziska znajdował się po lewej stronie, z poduszką do wewnątrz auta.

vytautas
02-05-15, 13:00
Chce przełożyć, bo dorwałem skóry w dobrej cenie i nie wiem czy lepiej rozbebeszać fotele i tapicerki przekładać czy da radę je jak są wsadzić. Także fotele od anglika chce wsadzić do wersji europejskiej, a dokładniej do wersji usa. Nie rozumiem za bardzo tego z poduszkami po wewnętrznej. Myślałem, żeby wsadzić w taki sposób aby na miejsce fotela kierowcy u mnie wsadzić fotel pasażera z anglika, a na miejsce fotela pasażera u mnie wsadzić fotel kierowcy z angola. Wtedy poduszki będą po właściwej stronie, jedynie jak rozumiem pozbawię siebie regulacji wysokości. Pytanie jak to wygląda ze sterownikami poduszek? Znajdują się one w fotelach czy gdzieś indziej?

bunkerites
02-05-15, 15:46
bedziesz mial poduchy po stronie wewnętrznej.Przy dzwonie zrobi sie lekko niebezpiecznie jak poduchy odpala.

vytautas
02-05-15, 15:50
Jak poduchy po stronie wewnetrznej? Co się tak uparliście? Fotele będą wsadzone tak jak w angliku byly. Czyli fotel kierowcy z anglika u mnie bedzie fotelem pasażera, a co za tym idzie poduchy będą na właściwej stronie.

bunkerites
02-05-15, 15:51
Druga sprawa to zapięcia pasow.Jak wsadzisz fotel kierowcy na miejscu pasażera to pasów nie zapniesz a poduchy będą po stronie zewnętrznej

Dobrze piszesz zamotalem się.Są tylko 2 minusy.Jeden to brak regulacji wysokosci a drugi ze kierowca musi wypuszczać pasażerów bo ma teraz on ruchomy fotel

vytautas
02-05-15, 16:03
To fakt, czyli najlogiczniej fotele rozbebeszyc i tapicerki przełożyć.

Ma ktoś manuala z rozbiórki fotela? Bo nie bardzo wiem jak poduche zdemontowac...

vytautas
04-05-15, 20:46
Gdyby ktos mial taki sam pomysl to sluze pomoca. Jestem w trakcie zabawy takze z przyjemnoscia odpowiem na wszystkie pytania.