Zobacz pełną wersję : brak światła w wewnątrz samochodu
Witam, brak światła w kabinie chodzi o civic ej9, myślałem że to bezpieczniki sprawdzone wszystkie po kolei, nawet pod maską i wszystkie są ok. Lecz nie mam prądu na kablach jaka może być przyczyna ? Z elektryki nie jestem za bardzo dobry :D
legend2211
05-05-15, 06:03
Chodzi Tobie o swiatlo w podsufitce czy jakie??? Bo nieza bardzo to sprecyzowles :-) jesli tak to zobacz czujniki w drzwiach czy sa dobre i sam wlacznik swiatelka. Miernik w lapke i szukasz. Gdzies jest pewnie przebice i masuje plus
Tak w podsufitce, brak + na kablach sprawdzony włącznik cały przeczyszczony nie wiem co się podziało ze nie ma + na kablach jak mówiłem reszta posprawdzana, nawet jak dam on czyli żeby cały czas świeciło to nic z tego... nowa żarówka
legend2211
05-05-15, 15:43
Nie wiem jaki tam masz kolorek tego kabelka ale sprawdz go dokladnie bo cos mi sie wydaje ze bedzie uszkodzony. Od dawna masz ten problem??? Kupiles auto z tym fantem czy tsk samo z siebie u Ciebie zdechlo??? W moim starym 6g nie bylo swiatel cofania co sie nameczylem to szok. Wkoncu po kabelkach doszedlem ze mam ucieta wiazke i od groma luznych kabli
Wyjaśnione bezpiecznik pod maską :D
...bezpieczniki sprawdzone wszystkie po kolei, nawet pod maską i wszystkie są ok.
Wyjaśnione bezpiecznik pod maską :D
Następnym razem sprawdź bezpieczniki 5x :D
Następnym razem sprawdź bezpieczniki 5x :D
właśnie tak zrobię :D a słuchaj mam problem nie działa mi klakson bezpieczniki wszystkie sprawne hehe :) klakson działa tylko jak naciskam prąd nie idzi na kable
Sprawdź blachę od klaksonu pod kierownicą. U mnie jest z tym problem (nie mam czasu zrobić) i klakson działa tylko gdy kierownica jest w pozycji "0".
tzn jak w pozycji zero ? kiera ? :D nie rozumiem no wszystko ok tylko tu musi być coś nie tak pod kierą
No więc to też mówię, zdejmij kierownicę - masz pod nią metalową obręcz, której dotyka blacha wystająca z przełącznika zespolonego świateł. Wyczyść, obejrzyj, przesmaruj smarem do kontaktów, złóż.
I zacznij stosować przecinki, kropki i wielkie litery, bo kilka razy musiałem przeczytać to co żeś tam namajstrował, a dalej nie mam pewności czy zrozumiałem w 100%.