PDA

Zobacz pełną wersję : Woda w bagażniku z podsufitki

marioooo
28-04-15, 21:43
W moim EP2 5D dziś zaobserwowałem dziwne objawy - po deszczu, kałuża wody w bagażniku!! Po dłuższej obserwacji zauważyłem że leci z podsufitki. Na końcu rynienki odprowadzającej wodę mam "miękki" lakier. Czy to może być przyczyna wycieku? Jak ją usunąć? Mieliście podobny problem??

lajsta
28-04-15, 21:53
Niewykluczone, że tamtędy, ja jednak miałem przeciek poprzez klosz tylnej lampy. Konieczne było jej odkręcenie (w tym celu niestety musisz zdjąć tylny zderzak - ale to naprawdę betka) i przeciągnięcie krawędzi otworów w karoserii silikonem budowlanym (dostępny w kolorze nadwozia). Efekt - jak ręka odjął.

marioooo
28-04-15, 22:01
sytuacja jest dziwna, wszystko było ok, myjnia, deszcze...dziś mała stłuczka (gość wjechał w wył od strony pasażera - uszkodzony zderzak) i leci. Ewidentnie mam mokrą podbitkę (widać zaciek, zaglądałem pod uszczelkę klapy i podbitka jest mokra) kapie na półkę i gdzieś bokiem leci na dół.

drevan
29-04-15, 09:34
Być może zostały naruszone zgrzewy technologiczne łączące poszycie błotnika z dachem. Bez zaglądania pod tapicerkę nie będziesz miał pewności.

marioooo
29-04-15, 22:58
Dziś oglądałem auto na "sucho" faktycznie pękł lakier w okolicy zgrzewu. Przy usuwaniu szkody blacharz ma uszczelnić połączenie przy końcu listwy maskującej korytko odpływowe. Zobaczę co będzie za 2 tyg jak usunę szkodę

marioooo
15-05-15, 09:50
Problem rozwiązany. Okazało się, że zarówno po lewej jak i prawej stronie w rynnach odprowadzających wodę było sporo korozji. Wyczyszczone, uszczelnione, pomalowane - nie cieknie :)