PDA

Zobacz pełną wersję : 5D Tłumik ?

EmPeek
28-04-15, 10:05
Witam mam jedno małe pytanie na które potrzebuje szybko odpowiedź
mam przepalony tłumik środkowy i chce go zastąpić czymś innym przy okazji chce pozbyć się kata
co polecacie na zakup w miejsce tych gałganów starych? Mam końcówkę ala mugen za darmo to chciał bym ją wbić żeby pasowała to reszty
nie jestem jakiś ogar jeśli chodzi o wiedze z częściami moja Hania to 5d 1.6 Vtec (D16Y8)

fełtek
28-04-15, 10:11
Żeby to Ci nie rezonowało metalicznie kup jakiś dobry środkowy,lub po prostu zwkyły do 5d w sklepie z tłumikami.

EmPeek
28-04-15, 10:16
dobry środkowy ?
na allegro tego pełno a nie wiem nic na ten temat
podasz jakiś link jak możesz ?

fełtek
28-04-15, 10:25
Dobry środkowy miałem na myśli coś od DjHammera czy Proex ale to cena okoł 200zł...
Napisz PM do forumowicza Kloch On gdzieś kupił coś fajnego zwykłego,lub przeczytaj u niego w temacie .

daniel208
28-04-15, 18:24
forumowicz kloch nie odpowiada :D
Ja potrzebowałbym zamiennika do MC2 lub Mb6 i nigdzie nie mogę dostać

fełtek
28-04-15, 20:46
forumowicz kloch nie odpowiada :D
Ja potrzebowałbym zamiennika do MC2 lub Mb6 i nigdzie nie mogę dostać

Śledź giełdę lub na fb. Często ktoś je ma.

daniel208
28-04-15, 21:20
ale potrzebowałbym nowego, do tej pory kupowałem używki i każda się wysrała po roku.
Jak nic nie będzie to trzeba będzie zainwestować w jakiś oem look

fełtek
28-04-15, 21:30
Kurde Kloch kupił coś i skoro kupił to on to raczej nie lipa. Weź przeszukaj jego temat jak nie odpisuje.
Z tym ze jak cena takiego była by ze 150 to wolał bym już od Hammera za 200 wziąć Kwasiaka.

kuster
29-04-15, 08:25
Kup środkowy i końcowy z rover 420 (ten 2") jest cicho, nic nie rezonuje i jest prawie P&P
Do tego od hammera tłumik w miejsce katalizatora juz z flanszami i masz wydech bardzo przyjemny ;)

!markos
29-04-15, 11:27
przy okazji chce pozbyć się kataW jakim celu?

pawel83waski
29-04-15, 16:54
Kup środkowy i końcowy z rover 420 (ten 2") jest cicho, nic nie rezonuje i jest prawie P&P
Do tego od hammera tłumik w miejsce katalizatora juz z flanszami i masz wydech bardzo przyjemny ;)
Potwierdzam, sam bede montowal w swoim 5d ;)

Gacekk
16-05-15, 19:36

Prawie P&P ? Rozwiń tą myśl Łukaszu jak możesz bo mnie też czeka akcja z tłumikiem i z chęcią wrzuciłbym już jakieś 2 cale ;)

mati1207
20-05-15, 20:20
Też się za to biorę więc każda informacja się przyda. A zamiast kata coś nie drogiego? Dało by to radę czy lepiej już zwykłą rurkę wspawać?
http://allegro.pl/tlumik-przelotowy-w-obudowie-katalizatora-fi-50-mm-i5296479747.html

fełtek
20-05-15, 20:35
Też się za to biorę więc każda informacja się przyda. A zamiast kata coś nie drogiego? Dało by to radę czy lepiej już zwykłą rurkę wspawać?
http://allegro.pl/tlumik-przelotowy-w-obudowie-katalizatora-fi-50-mm-i5296479747.html

Mati miałem coś takiego tyle ze to była strumienica w obudowie kąta. Wydech i tak dawał metaliczny dźwięk. Teraz wybrał bym środkowy. Żeby nie bzyczalo :p

mati1207
20-05-15, 20:49
Mati miałem coś takiego tyle ze to była strumienica w obudowie kąta. Wydech i tak dawał metaliczny dźwięk. Teraz wybrał bym środkowy. Żeby nie bzyczalo

No niby piszą że ten tłumik różni się od strumienicy budową dlatego niweluje ten metaliczny dźwięk, ale ile w tym prawdy to nie wiem :D

MichałCK
20-05-15, 21:32
No niby piszą że ten tłumik różni się od strumienicy budową dlatego niweluje ten metaliczny dźwięk, ale ile w tym prawdy to nie wiem :D

Wiele osób na forum ma zamontowany AWG przelotowy w obudowie kata i nie narzeka, oraz jakaś tam część narzeka wiadomo :D
Czego chcieć więcej za te pieniądze?
Lepiej mieć przynajmniej coś co wygląda jak katalizator by nie było jakiś tam problemów w nieoczekiwanym momencie, a wiadomo jak to jest.

fełtek
20-05-15, 22:20
Wiele osób na forum ma zamontowany AWG przelotowy w obudowie kata i nie narzeka, oraz jakaś tam część narzeka wiadomo :D
Czego chcieć więcej za te pieniądze?
Lepiej mieć przynajmniej coś co wygląda jak katalizator by nie było jakiś tam problemów w nieoczekiwanym momencie, a wiadomo jak to jest.

Ja kolego mam aktualnie AWG przelotowy i bzyczy jak cholera około 3000tyś obr... Nie polecam Go.

mati1207
20-05-15, 22:22

Też tak właśnie myślę :)

Fełtek ale napisałeś że masz strumienicę a z tego co widzę to jest róznica między nimi

fełtek
20-05-15, 22:25
Też tak właśnie myślę :)

Fełtek ale napisałeś że masz strumienicę a z tego co widzę to jest róznica między nimi

"miałem" To było w MB2... źle mnie zrozumiałeś,ale ja widzę że na górze jest dokładnie napisane "miałem" Teraz mam AWG.

mati1207
20-05-15, 22:28
"miałem" To było w MB2... źle mnie zrozumiałeś,ale ja widzę że na górze jest dokładnie napisane "miałem" Teraz mam AWG.

Dobra sory już zajarzyłęm :D to nie wiem już co tam wsadzic :/

kuster
21-05-15, 22:58
Miałem awg i wywaliłem bo się wypalił?
Potem byl 2" nie,wiem z jakiej firmy ale można powiedziec rewelka ;) dlugo na nim jeździłem aż zmieniłem na 2.25" proex (w obudowie katalizatora
A ostatecznie mialem tłumik od DjHammera :)

Jakby ktos chcial te w obudowie kata to PW (ale było tez ogłoszenie w dziale sprzedam :P)