Zobacz pełną wersję : Civic 2.2 i-CDTI nie da się dostać do auta nie reaguje na kluczyk !!!
murinek777
27-04-15, 09:05
Witam mam nadzieje że mi pomożecie. Moja honda stała 6 dni i chciałem dzisiaj ją przestawić i nie potrafię dostać się do auta auto nie reaguje na kluczyk chodzi mi tu i o przyciski zero jakiejkolwiek reakcji otwarcia czy nawet mrugnięcia co gorsze wkładam kluczyk do zamku od drzwi a kluczyk wchodzi i się nie przekręca ... zero reakcji masakra jakaś . auto normalnie do stacyjki kluczyk wchodził i auto się odpalało a teraz nie mogę go nawet ruszyć .... Może ktoś wie o co kaman bo nie mam kompletnie pomyslu co z tym zrobić ..
Może akumulator padł spróbuj z wsadzaniem kluczyka w zamek. Ręcznie drzwi kierowcy sie otworza, spróbuj ujrzycie drugiego kluczyka jak go masz może ten juz jest starty.
na początek zmień baterie w pilocie
jeśli bateria w pilocie ok ( świeci się ) to spróbuj zrobić tak : nacisnąć przycisk otwierania na pilocie ,potem próba otwarcia zamka klapy bagażnika i ponownie przycisk na pilocie - jeśli nie pomoże to ??? akumulator ?
jeśli bateria w pilocie ok ( świeci się ) to spróbuj zrobić tak : nacisnąć przycisk otwierania na pilocie ,potem próba otwarcia zamka klapy bagażnika i ponownie przycisk na pilocie - jeśli nie pomoże to ??? akumulator ?
U mnie dioda sie świeciła a mimo to pilot nie reagował, pewnie była na wykończeniu...
poza tym powinienes byc w stanie otworzyć auto kluczykiem. mialem podobną sytuację i za piewrwszym razem tez nie udalo mi sie bo zamek pewnie nie byl pewnie nigdy uzywany i balem sie ze cos wylamie - psiknij jakims wd40 i sprobuj jeszczze raz po chwili
oraz i-CTDI:D
marcin001984
27-04-15, 12:59
Ten sposób z klapą bagażnika działa - sprawdzone jak dotąd dwa razy. Tzn. jak pilot nie reaguje to trzeba nacisnąć przycisk otwierania klapy i spróbować znowu pilotem.
murinek777
27-04-15, 13:52
hehe no właśnie tylko że jest taki problem że mam przyciski na kluczyku 2 o takie dokładnie kluczyk
http://www.s341404013.domenastandartowa.pl/_allegro_httc/produkty/hd13,14/1.jpg
koleś co dorabia klucze powiedział mi zebym spsikał wd40 i czekał troche bo jak nie był nigdy używany to pewnie się zapiekł a za otwarcie mi powiedział 150 zł plus koszt dojazdu za kilometr 1 zł . Od rana chodze taki wkur..... że masakra dzięki panowie za rady jak coś jeszcze macie jakiś sposób to piszcie będę bardzo wdzięczny
Spróbuj Przycisk otwierania klapy na klapie :)
murinek777
27-04-15, 16:33
no i tak próbowałem z klapą i próbowałem z wd 40 i nic nie da rady... zamek wygląda tak jak by był z innego auta tak ocenił mój tata .. to jest własnie sprowadzanie auta z zagranicy stacyjka pewnie wymieniona i immo a zapomnieli o zamku klamki ... macie jakiś pomysł jak dostać się do otwarcia klapy maski ?? pewnie padł akumulator i teraz jak to zrobić co by nie zepsuć czegoś a otworzyć maskę albo auto :(
No jeśli tam jest inny zamek... moze czas na łamak ;) bo i tak zamek do wymiany. No chyba ze jakiś magik otworzy Ci zamek wytrychem.
murinek777
27-04-15, 16:42
OOOOO TAK !!! TAK JAK MÓWIŁEM TATA MAGIK HEH :d:d:d:D NIE DARMO NA NIEGO ZNAJOMI MACGYVER mówią .. :D udało się otworzyć autko dzięki panowie za rady jednak trzeba było od nadkola dostac się do klemy plusa i podładowanie delikatne i otworzył tylko teraz pytanie dlaczego padł akumulator auto stało tylko 7 dni :( wszystko było wyłączone
Może akumulator stary i nie trzyma .sprawdz, może czas na nowy. jak "zdechł" ze starości to właśnie tak bywa,że po kilku dniach postoju schodzi do zera:-)
dobrze że się udało bez rozwalania czegokolwiek :) Wymień aku i sprawdź czy Ci coś nie ciągnie prądu na lewo
OOOOO TAK !!! TAK JAK MÓWIŁEM TATA MAGIK HEH :d:d:d:D NIE DARMO NA NIEGO ZNAJOMI MACGYVER mówią .. :D udało się otworzyć autko dzięki panowie za rady jednak trzeba było od nadkola dostac się do klemy plusa i podładowanie delikatne i otworzył tylko teraz pytanie dlaczego padł akumulator auto stało tylko 7 dni :( wszystko było wyłączone
Światła były na auto??
murinek777
27-04-15, 22:20
światła były wyłączone tylko że teraz kolejny problem auto kręci ale nie chce odpalić .... Ja *******e za przeproszeniem nie wiem już co jest jak nie jedno to drugie..... i teraz ciekawe co znów jest nie tak macie jakieś pomysły aku był rozładowany do zera bo nawet zegarek się zresetował ...
światła były wyłączone tylko że teraz kolejny problem auto kręci ale nie chce odpalić .... Ja *******e za przeproszeniem nie wiem już co jest jak nie jedno to drugie..... i teraz ciekawe co znów jest nie tak macie jakieś pomysły aku był rozładowany do zera bo nawet zegarek się zresetował ...
Kluczyk od immo gaśnie? Mozliwe,ze się rozprogramował
Czy w chwili gdy przełączasz na zapłon mrugnie raz zielona ikonka kluczyka na wyświetlaczu?
murinek777
28-04-15, 08:23
Na zapłonie jak jest włączony to świeci zielony kluczyk i mruga chcę odpalić a auto kręci ale nie daje zapłonu i nie odpala i teraz pytanie co jest bo już mnie strzela z nerwów :(
Na zapłonie jak jest włączony to świeci zielony kluczyk i mruga chcę odpalić a auto kręci ale nie daje zapłonu i nie odpala i teraz pytanie co jest bo już mnie strzela z nerwów :(
Powiem tak w zimie miałem tak samo auto stało przez parę dni rozładował się akumulator,kluczyk zielony migał cały czas.Trzeba było przyjechać i wgrać na nowo immo przy pomocy komputera,myślę że bez tego się nie obejdzie,niestety.
Troche brzmi jak czujnik uderzeniowy...
murinek777
28-04-15, 09:50
ale chodziło elegancko wszystko do kiedy się nie rozładowal akumulator .. a jaki koszt wgrania nowego programu do IMO ?
ale chodziło elegancko wszystko do kiedy się nie rozładowal akumulator .. a jaki koszt wgrania nowego programu do IMO ?
150 pln w ASO - to sie nazywa kodowanie kluczyka - ale musisz jeszcze tam dowiezc samochod...
a moze jest u Ciebiew miescie ktos z komputerem kto moze dojechac?
masz moze modul bluetooth w samochodzie?:rolleyes:
murinek777
28-04-15, 14:30
modułu nie mam kurde ale komputer by sie znalazł tylko kurde czy ktoś ma oprogramowanie do hondy to jest najgorsze :/ a ja mam dość solidny kawał do serwisu hondy jakiegokolwiek .... masakra :/ ale to jest szit rozładował się akumulator i rozkodawał się klucz .... bez jaj ...
Zadzwoń do jakiegoś punktu dorabiającego klucze do samochodów. U mnie kiedyś w mało popularnym aucie była konieczność dopisania na nowo pilota (po wymianie baterii) i pan z właśnie takiego punktu sobie poradził. Nie udało mu się jedynie odczytać kodu immo do mechanicznego wprowadzania za pomocą zamka drzwi.
murinek777
11-05-15, 21:41
no dzisiaj odebrałem auto z ASO powymieniali płyny, filtry itd. Stwierdzili że w bardzo dobrym stanie auto było malowane w w serwisie w francji przód po stłuczce i prawe drzwi tył . co do kluczyka to procedura rozkdowania 150 zł ,mnie kosztowała i 15 min roboty w ASo było wcześniej u 2 czarodziejów od dorabiania kluczy którzy stwierdzili ze uszkodzone IMO a w serwisie śmiali sie z tego powiedzieli że to nie VW i hondy tak łatwo nie odpalą ;p
no dzisiaj odebrałem auto z ASO powymieniali płyny, filtry itd. Stwierdzili że w bardzo dobrym stanie auto było malowane w w serwisie w francji przód po stłuczce i prawe drzwi tył . co do kluczyka to procedura rozkdowania 150 zł ,mnie kosztowała i 15 min roboty w ASo było wcześniej u 2 czarodziejów od dorabiania kluczy którzy stwierdzili ze uszkodzone IMO a w serwisie śmiali sie z tego powiedzieli że to nie VW i hondy tak łatwo nie odpalą ;p
Przyjedz do Warszawy, "chlopaki z miasta" ogarna odpalenie szybciej niz ASO ;) tylko po aucie zostanie kluczyk na pamiatke
Przyjedz do Warszawy, "chlopaki z miasta" ogarna odpalenie szybciej niz ASO ;) tylko po aucie zostanie kluczyk na pamiatke
niestety Honda ma badziewiaste fabryczne zabezpieczenie.Każde otwarcie drzwi = rozbrojenie alarmu itp.Warto zalozyc coś co utrudni odpalenie przez OBD...
Pzdr
niestety Honda ma badziewiaste fabryczne zabezpieczenie.Każde otwarcie drzwi = rozbrojenie alarmu itp.Warto zalozyc coś co utrudni odpalenie przez OBD...
Pzdr
Juz to kiedys pisalismy tu na forum. Bez sensu jest to, ze wylamanie zamka drzwi lamakiem wylacza alarm fabryczny :/ Jest opcja, zeby to zmienic, podobno jakis kabelek w wiazce trzeba przeciac ;) a co do innych zabezpieczen, to chyba najlepiej tego nie pisac na forum
a co do innych zabezpieczen, to chyba najlepiej tego nie pisac na forum
o szczegołach z obd nie pisze.Podstawą jest wydłużenie czasu na rozpracowanie zabezpieczenia.Zbyt długie siedzenie jest przypałowe :cool:Przy standardach to ciach, prach i auta niet.