Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic 2.2 i-CDTI nie da się dostać do auta nie reaguje na kluczyk !!!

murinek777
27-04-15, 09:05
Witam mam nadzieje że mi pomożecie. Moja honda stała 6 dni i chciałem dzisiaj ją przestawić i nie potrafię dostać się do auta auto nie reaguje na kluczyk chodzi mi tu i o przyciski zero jakiejkolwiek reakcji otwarcia czy nawet mrugnięcia co gorsze wkładam kluczyk do zamku od drzwi a kluczyk wchodzi i się nie przekręca ... zero reakcji masakra jakaś . auto normalnie do stacyjki kluczyk wchodził i auto się odpalało a teraz nie mogę go nawet ruszyć .... Może ktoś wie o co kaman bo nie mam kompletnie pomyslu co z tym zrobić ..

Saawrel
27-04-15, 09:31
Może akumulator padł spróbuj z wsadzaniem kluczyka w zamek. Ręcznie drzwi kierowcy sie otworza, spróbuj ujrzycie drugiego kluczyka jak go masz może ten juz jest starty.

irecki26
27-04-15, 10:48
na początek zmień baterie w pilocie

140KM
27-04-15, 11:39
jeśli bateria w pilocie ok ( świeci się ) to spróbuj zrobić tak : nacisnąć przycisk otwierania na pilocie ,potem próba otwarcia zamka klapy bagażnika i ponownie przycisk na pilocie - jeśli nie pomoże to ??? akumulator ?

irecki26
27-04-15, 11:49
jeśli bateria w pilocie ok ( świeci się ) to spróbuj zrobić tak : nacisnąć przycisk otwierania na pilocie ,potem próba otwarcia zamka klapy bagażnika i ponownie przycisk na pilocie - jeśli nie pomoże to ??? akumulator ?
U mnie dioda sie świeciła a mimo to pilot nie reagował, pewnie była na wykończeniu...

buri
27-04-15, 12:24
poza tym powinienes byc w stanie otworzyć auto kluczykiem. mialem podobną sytuację i za piewrwszym razem tez nie udalo mi sie bo zamek pewnie nie byl pewnie nigdy uzywany i balem sie ze cos wylamie - psiknij jakims wd40 i sprobuj jeszczze raz po chwili

oraz i-CTDI:D

marcin001984
27-04-15, 12:59
Ten sposób z klapą bagażnika działa - sprawdzone jak dotąd dwa razy. Tzn. jak pilot nie reaguje to trzeba nacisnąć przycisk otwierania klapy i spróbować znowu pilotem.

murinek777
27-04-15, 13:52
hehe no właśnie tylko że jest taki problem że mam przyciski na kluczyku 2 o takie dokładnie kluczyk

http://www.s341404013.domenastandartowa.pl/_allegro_httc/produkty/hd13,14/1.jpg

koleś co dorabia klucze powiedział mi zebym spsikał wd40 i czekał troche bo jak nie był nigdy używany to pewnie się zapiekł a za otwarcie mi powiedział 150 zł plus koszt dojazdu za kilometr 1 zł . Od rana chodze taki wkur..... że masakra dzięki panowie za rady jak coś jeszcze macie jakiś sposób to piszcie będę bardzo wdzięczny

agrttc
27-04-15, 13:59
Spróbuj Przycisk otwierania klapy na klapie :)

murinek777
27-04-15, 16:33
no i tak próbowałem z klapą i próbowałem z wd 40 i nic nie da rady... zamek wygląda tak jak by był z innego auta tak ocenił mój tata .. to jest własnie sprowadzanie auta z zagranicy stacyjka pewnie wymieniona i immo a zapomnieli o zamku klamki ... macie jakiś pomysł jak dostać się do otwarcia klapy maski ?? pewnie padł akumulator i teraz jak to zrobić co by nie zepsuć czegoś a otworzyć maskę albo auto :(

shinoda
27-04-15, 16:39
No jeśli tam jest inny zamek... moze czas na łamak ;) bo i tak zamek do wymiany. No chyba ze jakiś magik otworzy Ci zamek wytrychem.

murinek777
27-04-15, 16:42
OOOOO TAK !!! TAK JAK MÓWIŁEM TATA MAGIK HEH :d:d:d:D NIE DARMO NA NIEGO ZNAJOMI MACGYVER mówią .. :D udało się otworzyć autko dzięki panowie za rady jednak trzeba było od nadkola dostac się do klemy plusa i podładowanie delikatne i otworzył tylko teraz pytanie dlaczego padł akumulator auto stało tylko 7 dni :( wszystko było wyłączone

140KM
27-04-15, 17:54
Może akumulator stary i nie trzyma .sprawdz, może czas na nowy. jak "zdechł" ze starości to właśnie tak bywa,że po kilku dniach postoju schodzi do zera:-)

agrttc
27-04-15, 19:06
dobrze że się udało bez rozwalania czegokolwiek :) Wymień aku i sprawdź czy Ci coś nie ciągnie prądu na lewo

mrcn
27-04-15, 20:17
OOOOO TAK !!! TAK JAK MÓWIŁEM TATA MAGIK HEH :d:d:d:D NIE DARMO NA NIEGO ZNAJOMI MACGYVER mówią .. :D udało się otworzyć autko dzięki panowie za rady jednak trzeba było od nadkola dostac się do klemy plusa i podładowanie delikatne i otworzył tylko teraz pytanie dlaczego padł akumulator auto stało tylko 7 dni :( wszystko było wyłączone

Światła były na auto??

murinek777
27-04-15, 22:20
światła były wyłączone tylko że teraz kolejny problem auto kręci ale nie chce odpalić .... Ja *******e za przeproszeniem nie wiem już co jest jak nie jedno to drugie..... i teraz ciekawe co znów jest nie tak macie jakieś pomysły aku był rozładowany do zera bo nawet zegarek się zresetował ...

irecki26
27-04-15, 23:04
światła były wyłączone tylko że teraz kolejny problem auto kręci ale nie chce odpalić .... Ja *******e za przeproszeniem nie wiem już co jest jak nie jedno to drugie..... i teraz ciekawe co znów jest nie tak macie jakieś pomysły aku był rozładowany do zera bo nawet zegarek się zresetował ...
Kluczyk od immo gaśnie? Mozliwe,ze się rozprogramował

uniu1
27-04-15, 23:07
Czy w chwili gdy przełączasz na zapłon mrugnie raz zielona ikonka kluczyka na wyświetlaczu?

murinek777
28-04-15, 08:23
Na zapłonie jak jest włączony to świeci zielony kluczyk i mruga chcę odpalić a auto kręci ale nie daje zapłonu i nie odpala i teraz pytanie co jest bo już mnie strzela z nerwów :(

jockow
28-04-15, 09:08
Na zapłonie jak jest włączony to świeci zielony kluczyk i mruga chcę odpalić a auto kręci ale nie daje zapłonu i nie odpala i teraz pytanie co jest bo już mnie strzela z nerwów :(

Powiem tak w zimie miałem tak samo auto stało przez parę dni rozładował się akumulator,kluczyk zielony migał cały czas.Trzeba było przyjechać i wgrać na nowo immo przy pomocy komputera,myślę że bez tego się nie obejdzie,niestety.

agrttc
28-04-15, 09:08
Troche brzmi jak czujnik uderzeniowy...

murinek777
28-04-15, 09:50
ale chodziło elegancko wszystko do kiedy się nie rozładowal akumulator .. a jaki koszt wgrania nowego programu do IMO ?

buri
28-04-15, 10:34
ale chodziło elegancko wszystko do kiedy się nie rozładowal akumulator .. a jaki koszt wgrania nowego programu do IMO ?

150 pln w ASO - to sie nazywa kodowanie kluczyka - ale musisz jeszcze tam dowiezc samochod...
a moze jest u Ciebiew miescie ktos z komputerem kto moze dojechac?
masz moze modul bluetooth w samochodzie?:rolleyes:

murinek777
28-04-15, 14:30
modułu nie mam kurde ale komputer by sie znalazł tylko kurde czy ktoś ma oprogramowanie do hondy to jest najgorsze :/ a ja mam dość solidny kawał do serwisu hondy jakiegokolwiek .... masakra :/ ale to jest szit rozładował się akumulator i rozkodawał się klucz .... bez jaj ...

marcin316
28-04-15, 14:44
Zadzwoń do jakiegoś punktu dorabiającego klucze do samochodów. U mnie kiedyś w mało popularnym aucie była konieczność dopisania na nowo pilota (po wymianie baterii) i pan z właśnie takiego punktu sobie poradził. Nie udało mu się jedynie odczytać kodu immo do mechanicznego wprowadzania za pomocą zamka drzwi.

murinek777
11-05-15, 21:41
no dzisiaj odebrałem auto z ASO powymieniali płyny, filtry itd. Stwierdzili że w bardzo dobrym stanie auto było malowane w w serwisie w francji przód po stłuczce i prawe drzwi tył . co do kluczyka to procedura rozkdowania 150 zł ,mnie kosztowała i 15 min roboty w ASo było wcześniej u 2 czarodziejów od dorabiania kluczy którzy stwierdzili ze uszkodzone IMO a w serwisie śmiali sie z tego powiedzieli że to nie VW i hondy tak łatwo nie odpalą ;p

filipfm
11-05-15, 22:09
no dzisiaj odebrałem auto z ASO powymieniali płyny, filtry itd. Stwierdzili że w bardzo dobrym stanie auto było malowane w w serwisie w francji przód po stłuczce i prawe drzwi tył . co do kluczyka to procedura rozkdowania 150 zł ,mnie kosztowała i 15 min roboty w ASo było wcześniej u 2 czarodziejów od dorabiania kluczy którzy stwierdzili ze uszkodzone IMO a w serwisie śmiali sie z tego powiedzieli że to nie VW i hondy tak łatwo nie odpalą ;p

Przyjedz do Warszawy, "chlopaki z miasta" ogarna odpalenie szybciej niz ASO ;) tylko po aucie zostanie kluczyk na pamiatke

artax
12-05-15, 13:45
Przyjedz do Warszawy, "chlopaki z miasta" ogarna odpalenie szybciej niz ASO ;) tylko po aucie zostanie kluczyk na pamiatke
niestety Honda ma badziewiaste fabryczne zabezpieczenie.Każde otwarcie drzwi = rozbrojenie alarmu itp.Warto zalozyc coś co utrudni odpalenie przez OBD...
Pzdr

filipfm
12-05-15, 13:58
niestety Honda ma badziewiaste fabryczne zabezpieczenie.Każde otwarcie drzwi = rozbrojenie alarmu itp.Warto zalozyc coś co utrudni odpalenie przez OBD...
Pzdr

Juz to kiedys pisalismy tu na forum. Bez sensu jest to, ze wylamanie zamka drzwi lamakiem wylacza alarm fabryczny :/ Jest opcja, zeby to zmienic, podobno jakis kabelek w wiazce trzeba przeciac ;) a co do innych zabezpieczen, to chyba najlepiej tego nie pisac na forum

artax
12-05-15, 22:38
a co do innych zabezpieczen, to chyba najlepiej tego nie pisac na forum
o szczegołach z obd nie pisze.Podstawą jest wydłużenie czasu na rozpracowanie zabezpieczenia.Zbyt długie siedzenie jest przypałowe :cool:Przy standardach to ciach, prach i auta niet.