Zobacz pełną wersję : Fabryczny zdalny centralny + inny pilot ?
Panowie - da sie zaprogramowac fabryczna instalacje z EK4 zdalnego centralnego ( na podczerwien ) zeby pracowal z innym pilotem niz oryginalnym ?
Mam cala instalacje ale nie mam pilota - oryginal musialbym sciagac z ebay`a i to bez gwarancji ze zadziala ( u na nie ma oznaczen FCC )
Sa jakies uniwersalne ktore moge kupic i zaprogramowac tak jak fabryczny ?
uniwersalnego pilota dostaniesz na bak ... poczytaj jedynie ile pilotow moze posiadac w pamieci takowy alarm ... j eszcze lepiej jezeli znajdziesz cos na temat nadawanego przez orginalnego pilota sygnalu ...
Moim zdaniem to wiecej zabawy niz kupno nowego centralnego zamka ... i podpiecia go pod stare kable .
nie będzie z tym problemu, ale pewnie nie masz siłownika w drzwiach kierowcy. Poczytaj na forum. Juz było masę o centralnych zamkach w 5 i 6 gen
Mam dokladne czestotliwosci na ktorych daje fabryczny odbiornik - mozna znalezc w bazie fcc.
EK4 MA silownik w drzwiach - inaczej po co kladliby fabrycznie zdalne otwieranie, jezeli otwieraloby tylko jedne drzwi ?
Tylko ze to sa sterowniki master-slave a nie master-master, dlatego nawet jak mam ten silownik w drzwiach to i tak od pasazera kierowcy nie otworze.
Nie moge znalezc na allegro :(
Zakupilem na allegro pilota o oznaczeniu MPT1340 podobno oc vica `96 5D
Tylko ze za cholere nie moge go zaprogramowac :(
Moze ktos kto ma w przeliftowym VI gen 3d lub coupe i ma fabrycznego pilota bylby tak dobry i rozbroil go dla mnie i napisal jakie oznacenie jest na plytce krzemowej ? :D
Fabrycznego pilota na podczerwień nie da się zaprogramować. Jest on w komplecie z odbiornikiem tym przy lusterku i jak sie wymienia pilota to razem z odbiornikiem. To jest nierozłączny komplet. Taniesz, szybciej i skuteczniej jest założyć po prostu sterownik z radiowymi pilotami, wpiąć sie w instalacje i po problemie.