Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zblokowane pasy tylne. Jak odblokować?

komor
21-04-15, 13:49
Mam taki problem. Kupiłem swojego EJ9 bez zamontowanych pasów tylnych, pasy mi właściciel dorzucił abym sobie zamontował. Rozmontowałem cały tył, zamocowałem lewy pas i elegancko śmiga. Niestety drugi pas ktos na tyle zwinął ze nie da rady go zamontować na tyle aby można bylo go swobodnie rozwinąć. Bo tak jak wiadomo pas rozwinie sie wtedy jak będzie odpowiednio ułożony. Rozmontowałem te plastkiowe boki pasa, licząc na to ze go odblokuje na tyle aby go rozwinąć. Niestety nie dałem rady, nie znalazłem sposobu jak to zrobić. Wie ktoś moze jak ten problem rozwiązać?

remo_02
21-04-15, 15:54
A dlaczego pasy byly wymontowane?wydmucha?a moze dzwon😵pas zblokowany i nieda sie rozwinac...

komor
21-04-15, 17:41
Dzwon na pewno nie :) Pod tym względem Honda byla sprawdzona, bita na 100% nie była. Wiec jak myślicie z tym pasem? Bo chciałem to poskładać do kupy :)
I nie wiem czemu sadzisz ze jak pas zblokowany to bita. Napisałem przeciez że pas jest zablokowany bo musi być ułożony w odpowiedniej pozycji żeby się rozwinął..

remo_02
21-04-15, 20:18
To wez do łapy,ustaw pod dobrym kątem tak jak w aucie i musi puscic,sprobuj go jeszc'ye palcami milimetr wciagnac i potem wyciagaj tylko powoli,a o dzwonie pomyslalem bo kto wyciaga pasy bez potrzeby😃chyba ze juz sie nie zwijaly to wtedy bym kombinowal😉

komor
21-04-15, 20:53
No tak też próbowałem, chyba że jeszcze spróbuje dokręcić go do budy i wtedy jakoś kombinować. No i mnie zdziwiło ze pasy wymontowane, nie mam pojecia po co :D Bo z tym rozebraniem to nie masz żadnego pomysłu?

remo_02
22-04-15, 17:40
Nie ma opcji zeby to rozebrac,potem sprezyny juz nie naciagniesz i nie beda sie zwijaly do konca

komor
23-04-15, 07:43
No a właśnie mi się tak udało, tzn zdjąłem tylko te plastikowe boczki i śrubokrętem naciskałem te metalowe zapadki i powoli mi się udalo rozwinąć i pas śmiga :)

remo_02
23-04-15, 08:24
Farciarz😀

komor
23-04-15, 09:03
A jak :D jakby ktoś też miał taki problem to proszę pisac, powiem co i jak :)