PDA

Zobacz pełną wersję : Podwieszenie wydechu

komor
20-04-15, 00:15
Nie wiem czy wybieram dobry dział, ale tutaj napiszę. Kminiłem ostatnio żeby podnieść jakoś wydech, tzn żeby na całej długości nie wisiał tak nisko, tylko żeby wyżej był. Bo czasem zdarza mi się że nim obetrę na koleinie czy czymś. Przerabiał ktoś może taki temat? Wydech jak coś to przelot 2,25 cala.

!markos
20-04-15, 09:38
Rozumiem, że nie masz możliwości zajrzeć pod samochód i samemu rozkminić, czy masz taką możliwość i mamy to zdalnie zrobić za Ciebie?

komor
20-04-15, 10:07
Powiem Ci ze nie mam kanału obecnie bo mi woda z Wisły podeszła gruntem i zalała. Chciałem spytac bo może juz ktoś to przerabial i bym wiedział co i jak zrobić jak woda mi zejdzie z kanału

HEG8
20-04-15, 10:11
Wieszaki przespawasz w inne miejsca albo powyginasz, żeby były wyżej i tyle... Czasami same gumy wystarczą - mniejsze od obecnych jakie masz, a nie wiadomo jakie masz...

kamil39
20-04-15, 10:26
Niekiedy trzeba jeszcze migomat i szlifierke w reke wziac, bo nienaturalnie wieszkami nagniesz wydech, trzeba wejsc do kanalu i kombinowac, ja np, wiekszy wydech od seryjnego mam ladniej wschowany w tunelu.

komor
20-04-15, 16:29
kamil39 ile Ci pod podwoziem wystaje? Dzieki koledzy za rady, nigdy jeszcze Hondy nie mialem i nie wiem jak to wygląda od dołu, dlatego w związku z tym ze i tak musze poczekać aż woda zejdzie to pomyślałem ze spytam. Niedługo będę kombinował :)

!markos
20-04-15, 22:57
Wygląda dokładnie tak samo jak we wszystkich samochodach, które mają wydech pod podłogą... Parę rurek, haki z pręta i gumowe wieszaki.

Michał102
20-04-15, 23:07
Może masz jakiś środkowy powiększony?
Ja mam dość sporą krowę i wyżej już się upchnąć nie da. Na większych koleinach potrafi przytrzeć, wjazd do garażu po dechach itd., a auto dość wysokie (eibach -30) :/

Bez zajrzenia i sprawdzenia co tam wisi nic nie wymyślisz.

komor
21-04-15, 00:40
!markos Na prawdę? Nie wiedziałem... Jak masz tak pomagać to po co się wypowiadasz? Wiem co się znajduje pod samochodem, ale nie wiem dokładnie w których miejscach są wieszaki, ile miejsca jest aby je odgiąć, jak głęboki jest tunel aby schować wydech itd...
Michał102 Powiem Ci, ze środkowy nie taki wielki, niewiele większy od rury. No ja mam gwint skręcony tak na połowę to czasem przytrę na większej koleinie, albo śpiącym policjancie, ale to właśnie tylko wydechem :)
Woda schodzi, myślę, że jutro będe mógł do garażu wjechać i ogarnąć :)

HEG8
21-04-15, 00:59
Ja mam dość sporą krowę i wyżej już się upchnąć nie da. Na większych koleinach potrafi przytrzeć, wjazd do garażu po dechach itd., a auto dość wysokie (eibach -30) :/

Komin z elektrowni masz wsadzony?? :confused:

!markos
21-04-15, 06:59
Wiem co się znajduje pod samochodem, ale nie wiem dokładnie w których miejscach są wieszaki, ile miejsca jest aby je odgiąć, jak głęboki jest tunel aby schować wydech itd...Ty na serio nadal nie rozumiesz, że JEDYNYM rozwiązaniem Twojego problemu jest.... zajrzenie pod samochód? Nie mamy najbledszego nawet pojęcia co masz pod samochodem, jak to jest podwieszone, ilu tłumikarzy coś tam spawało, jak uzdolnieni byli, a skoro Ty sam też nie wiesz... to w jakim celu powstał ten wątek?

Totalnie rozpieprza mnie to, że ktoś może chcieć próbować rozwiązać tak hiperbanalny problem przy użyciu klawiatury, zamiast zrobić to co oczywiste. Nikt Ci tutaj w żaden sposób nie pomoże, wybacz. A jeśli tak świetnie wiesz co jest pod samochodem, to bez wątpienia doskonale poradzisz sobie z przeróbką tak, żeby o nic nie zaczepiać.

Chyba, że oczekiwałeś porad z kategorii "2.25" to taki megakomin, że musisz zagnieść wszystkie rury do owalnego kształtu i zrobić takie same tłumiki, bo inaczej ni kuta się nie zmieści i będzie zaczepiać o ziemię". No to proszę - darmowa porada :D

komor
21-04-15, 08:22
Wątek powstał w celu by wypowiedział się ktoś kto juz takie manewry robił w swojej Hondzie. Z przeróbka sobie poradzę na pewno, bo robiłem to w moim Scirocco (samo podgięcie wieszaków i jak jeżdżę to jeszcze ani razu nie zawadziłem). Tylko tak jak mówię i tak czekam na kanał to pomyślałem ze przy okazji czekania spytam, przecież forum po to jest aby pytać, a nie po to żeby nie pisac postów. Może ktoś kiedyś bedzie szukał jak to zrobić i trafi akurat na ten temat. No ale nie ma co się spinać, ładna pogoda za oknem, szkoda nerwów :D Dziś myślę uda mi się na kanał wjechać.

!markos
21-04-15, 08:38
Jeśli ktoś robił takie manewry, to zrobił to dokładnie tak samo jak Ty w Scirocco, kaman, to jest jedna z tych rzeczy, które możesz zrobić wyłącznie zaglądając pod auto. Więc nie marudź, tylko właź pod samochód i do roboty! :p

Saiti
21-04-15, 11:32
Z racji tego, że trochę w wydechach posiedziałem, odpowiem na Twoje pytanie:
Przyczyn Twojego problemu może być tyle, ile jest konfiguracji [sposóbmontażu]*[umiejętnościmontażysty]= wynik to prawdopodobnie nieskończoność.
Tymczasem zamykam temat.