Zobacz pełną wersję : elektryka civic 97
Witam posiadam civica z 97 roku posiadam w nim szyby elektryczne tylko z przodu i nagle z dnia na dzień przestały działać tak samo jak klakson... sprawdziłem moduł i do kostek wgl nie dochodzi prąd tak samo do kostki klaksonu... sprawdziłem bezpieczniki i niby ok. Gdzie moze być przyczyna od czego zacząć ?
Pozdrawiam.
sprawdziłem bezpieczniki i niby ok
Dla pewności podmień jakieś sprawne bezpieczniki
Szyby i klakson są zasilane z niezależnych obwodów, więc albo przypadek albo masz coś namieszane.
A światła stop działają?
Sprawdzałeś bezpieczniki numer: 14 i 36?
Stopy dzialaja bezpieczniki sprawdzone. Ale tak z dnia na dzien przestaly działać? Wiec chyba nic nie jest namieszane tylko cos ma defekt xd
No to teraz przekaźnik od szyb elektrycznych trzeba sprawdzić. Manual strona 23-A-3.
Tzn gdzie dokladnie ?
Tzn w manualu od aerodecka.
Nie wiem ... ucze sie dopiero chodzi tam w bezpiecznikach czy o ten modul w drzwiach ?
Chodzi, żeby zajrzeć do instrukcji.
A przekaźnik jest w skrzynce bezpieczników.
Dobra juz wiem jutro go sprawdzę
Sprawdzalem przekaznik i cewka w nim ma 107 ohm okolo po podlaczeniu zasilania 12 volt rezystancja sie nie zmienia...
Dwa zasadnicze pytania:
1. Spojrzałeś w manual?
2. Przekaźnik "cyka" po podaniu napięcia na cewkę?
Manual?
Nic nie cyka rezystancja sie nie zmienia .
Manual?
Owner's manual, czyli instrukcja obslugi.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Manual?
Manual serwisowy. Popatrz w przyklejone tematy.
Rezystancja przekaźnika jest stała. Minimalnie zależy od temperatury ale to nieistotne w tym temacie.
Jeśli po podaniu napięcia na cewkę przekaźnika nie słychać "cyknięcia" to oznacza, że jest niesprawny.