Zobacz pełną wersję : Nie mogę przekręcić zamka
Dzisiaj niedawno wróciłem do domu swoim VI HB i jako że nie mam centralnego na pilota to wsadzam kluczyk do zamka i chcę normalnie zamknąć. I tutaj problem, wsadzam kluczyk i zamek nie przekręca się, przy okazji widzę że bębenek ma luzy mocne. Od bagażnika i pasażera nie próbowałem bo tamte zamki nie działają (samochód kupiłem przedwczoraj, nie zdążyłem jeszcze wszystkiego porobić). Doradzi ktoś co z tym zrobić? Dodam, że dzisiaj rano jeszcze samochód normalnie otwierałem i zamykałem, tzn były lekkie problemy, ale dawało radę.
Ups pomyliłem działy, proszę o przeniesienie do Civic 92-00 :)
Problem to najczęściej zapadki, które zwyczajnie pod wpływem niekorzystnych warunków ulegają zablokowaniu w pozycji uniemożliwiającej przekręcenie bębenka. Oczywiście nie musi tak być na 100%, ale przerobiłem już tak dwie wkładeczki i to był zawsze ten sam problem. Sprawdź mój tutorial, dowiesz się wszystkiego: http://www.civicklub.pl/forum/archive/index.php/t-196837.html .