PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z D15B2 Vgen.

dejavu55
18-04-15, 21:08
Witam, otóż mam taki problem, że gdy dodaje gazu honda(Vgen, D15B2, HB) przerywa(tak jakby jej paliwo odcinało) i dopiero potem przyspiesza. Czasami tak jej odetnie, że zgaśnie. Odpala dopiero za drugim razem, gdyż za pierwszym od razu gaśnie. Filtry, olej, rozrząd, kable zapłonowe, kopulka i palec zostały wymienione. Obroty też na zimnym silniku falują np. od 1400-1700(na ssaniu) jak się zagrzeje to obroty spadają ale tylko przy naciśnięciu hamulca czy opuszczania szyb. Dodam, że ostatnio zrobiła mi się dziura w wydechu ale to chyba nie ma nic do rzeczy. Proszę nie krytykować bo nie jestem mechanikiem, nie znam się dobrze na tych sprawach. Co to może być?

@edit
Zapomniałem dodać, że poprzedni właściciel zrobił "amatorską antywłamaniówke" najprawdopodobniej odcięcie paliwa poprzez przełącznik(coś typu jak mamy w lampkach nocnych), niestety wyłącznik się zepsuł i te dwa kable po prostu skleiłem izolacją(nie do końca dokładnie) możliwe, że to jest przyczyna? Tylko, że przez pierwszy tydzień jeździł w miarę normalnie aczkolwiek już wtedy wydawało mi się, że coś jest nie tak.

Duniek
18-04-15, 23:23
Co do editu to nie powinno miec to wplywu bo pompa pracuje stale. Świece wymień

krzysiek93.3
19-04-15, 13:31
świece, a jak nie pomoże to sprawdź jakie jakie ciśnienie pompa daje. I te kabelki co na izolacje skleiłeś to pasowało by zlutować, co by pewnie było:p