Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prowadzenie przewodow do bagaznika

komor
18-04-15, 12:30
Kupiłem sobie wczoraj Civa VI HB. Po moim poprzednim samochodzie zostal mi wzmacniacz i subwoofer i całe okablowanie. Doradzi mi ktoś którędy najlepiej poprowadzić przewody od aku do wzmacniacza? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

sebawo
18-04-15, 22:39
ważne, żeby sygnałowe prowadzić inaczej niż zasilające. Czyli np. + z aku prawym progiem a sygnał środkiem :)

komor
19-04-15, 00:23
No toto wiadomo, sygnały bym dał pod tunel i wykładzinę i pod kanapą :) Tylko główna kwestia to którędy + mogę przeprowadzić z komory silnika.

sebawo
20-04-15, 10:36
Za aku masz w ścianie grodziowej zaślepkę, idzie tam sporo przewodów, możesza tamtędy, i potem po prawym progu pod wykładziną.

gorky
20-04-15, 12:15
Ja mam wzmacniacz po lewej stronie bagażnika, więc wchodzę zasilającymi przez zaślepkę koło akumulatora (ale nie taką przez którą już idą przewody, jest jeszcze jedna 'nieużywana'), potem na drugą stronę auta za pedałami i lewym progiem do bagażnika.
Sygnałowe w tunelu, głośnikowe prawym progiem.

komor
20-04-15, 16:31
Dzięki wielkie koledzy, na dniach porobię to :) Ale powiem wam że w moim poprzednim samochodzie miałem sygnałowy i głośnikowe puszczone razem i bylo dobrze. Ale w Hondzie to zrobię tak jak trzeba.