PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwna sprawa - wspom kierownicy zaczęło lekko chodzić

nikog0
16-04-15, 19:22
Przytrafił mi się nie miły incydent, podczas jazdy odpadło mi lewe przednie koło- puścił dolny sworzeń i wydarło półośkę ze skrzyni. Po zlawetowaniu i naprawieniu przez mechanika zauważyłem, że kierownica zaczęła się lekko obracać. Jeżdzę tym autem 7 lat, i zawsze chodziła wyraźnie ciężko.
Miał ktoś coś takiego?
coś było przypieczone i puściło? (ale co?) mechanik mówił, że końcówki drążków są w porządku.

Karpiczek
16-04-15, 21:32
Możliwe, że sworzeń dolny się przycierał i dlatego miałeś wrażenie, że kierownica ciężej pracuje.

nikog0
16-04-15, 23:17
Możliwe, że sworzeń dolny się przycierał i dlatego miałeś wrażenie, że kierownica ciężej pracuje.

sworzeń był już wymieniany kiedys, auto mam od 7 lat, i dopiero teraz wspomaganie zaczeło działać jak należy.
Geometrii nie musze robić, więc odpada jakieś skrzywienie czy coś

Aspire
17-04-15, 20:54
miałem podobnie też urwany sworzeń i koło w rowie Po naprawie nie mogłem uwierzyć że kierownica może tak lekko chodzić Wg mnie wszystko jest ok

nikog0
18-04-15, 10:37
miałem podobnie też urwany sworzeń i koło w rowie Po naprawie nie mogłem uwierzyć że kierownica może tak lekko chodzić Wg mnie wszystko jest ok

dokładnie, dokladnie, identyczne uczucie mam :) dziękuje kolego za informację, właśnie takiej oczekiwałem