PDA

Zobacz pełną wersję : wymiana lusterka elektrycznego

matprzew
17-07-08, 15:21
niestety miałem ostatnio niemiłą przygodę i pewna osoba urwała mi lewe lusterko. Stąd moje pytanie jak zabrać się do wymiany lusterka (konkretnie trójkąta), który został złamany?
Honda Civic coupe 95 :confused:

Mat

szpaq0
17-07-08, 16:01
http://dagg3r.republika.pl/lusterko.htm

matprzew
17-07-08, 16:13
thx to teraz czekam na przesyłkę z lusterkiem

m89
20-12-10, 20:14
Siema,
troszkę odświeżę temat, bo nie chciałem robić bajzlu z zakładaniem nowego. Więc problem ten sam - wymiana lewego lusterka, Civic 99' 3D. I tutaj pytanie: z której strony zabrać się do ściągnięcia tej wewnętrznej trójkątnej zaślepki, żeby niczego nie uszkodzić? To samo tyczy się ściągania tapicerki z drzwi (co jak rozumiem muszę zrobić, żeby lusterko wymienić...) - z której strony najlepiej podważać? Pytania może i banalne, ale pierwszy raz będę się za coś takiego zabierał i nie chciałbym połamać zaczepów, bo to potem problem.
pozdrawiam
michal

tommmmm
20-12-10, 23:26
Żeby wymienić lusterko nie musisz koniecznie ściągać tapicerki.Trójkąt złap bardziej od góry i ciągnij do siebie.Jak wypnie się z zaczepów to lekko do góry i powinien się ściągnąć.Potem odkręcasz 3 śrubki(ewentualnie wypinasz kostkę jeśli masz elektryczne) i masz lusterko w ręku.Z trójkątem postępuj ostrożnie bo teraz mróz to może pęknąć coś ale mówię to tak na wszelki wypadek ;)

m89
20-12-10, 23:58
Dzięki za odpowiedź!

No właśnie czekałem z tym aż te nasto-stopniowe mrozy trochę puszczą. Skoro to się może obejść bez ściągania tapicerki to tym lepiej, bo to parę minut roboty będzie.

pzdr