PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z tylną wycieraczką

klubowicz
14-04-15, 17:15
MAm problem z wycieraczką tylnej szyby, konkretniej z jej mechanizmem.

Wycieraczka działa normalnie, tutaj bez żadnych zarzutów.

Problem polega na tym, że mogę ją sobie ręką przekręcić dookoła, wokół jej osi. Generalnie problem występował już od około 2 lat, przy czym z miesiąca na miesiąc był coraz bardziej zauważalny.
Najpierw na myjniach pod ciśnieniem wycieraczka się potrafiła przestawić, potem np. dmuchawa osuszająca myjni dmuchając od góry ją przestawiała w dół, do tego stopnia, że wycieraczka wchodziła na klapę:/ Aktualnie po 3-4 zamknięciach klapy bagażnika wycieraczka obraca się siłą odśrodkową w dół i muszę ją z powrotem podciągać.

Przyznam szczerze, że jak jeżdżę samochodami ponad 20 lat i miałem ich ~~naście to takiego problemu jeszcze nie miałem.

Wie ktoś o co z tym chodzi i jak to naprawić?

Karoles
14-04-15, 18:13
pewnie pekla i dlatego sie tak dzieje ja kupilem zamiennik i dziala

klubowicz
15-04-15, 08:08
pewnie pekla i dlatego sie tak dzieje ja kupilem zamiennik i dziala

Niestety miales racje. Poszedłem sprawdzić, trochę się nameczylem z odgiecie tej plastikowej osłony wycieraczki by dostać się do mocowaniani dopiero po odcięciu tej osłony moim oczom ukazało się pęknięcie plastiku wokół wieloklinu.
Zamowilem juz nowa używana (stan idealny) ale cały czas nie znam odpowiedzi na pytanie jak do tego doszło? Może próba kradzieży?

Karoles
15-04-15, 08:13
ale po co sie zastanawiac ? straosc i tylko tyle przeciez ona pracuje niekiedy ze sniegiem niekiedy na sucho opory robia swoje no a plastik z biegiem czasu sie robi twardy i kruszeje, peka i tyle.