PDA

Zobacz pełną wersję : Awaria wiązki

Malasander
13-04-15, 17:31
Cześć, kable w mojej wiązce łączącej komorę silnika i drzwi kierowcy pokruszyły się i powypadały z kostki. Jak wygląda wymiana tego, czy jest na to jakiś patent i jak dużo pracy wymaga naprawa tego. W efekcie straciłem centralny i sterowanie szybami w civicu ek3 1.5 z 1995r. Czy potrzebna jest wymiana całej wiązki pod dywanem, czy da radę to obejść?

siara87
13-04-15, 19:28
Mialem taka sama sytuacje w 5genie i wstawialem tylko kawalek wiazki do wysokosci bezbiecznikow. Bylo sporo miejsca zeby to wygodnie polutowac i to wcale nie tak wiele kabli do polaczenia

Malasander
13-04-15, 20:53
Z tym, że pewnie kawałek wiązki będzie trudno znaleźć

siara87
13-04-15, 21:03
Wydaje mi sie ze jak dasz ogloszenie ba gieldzie to bez problemu dostaniesz ten kawalek. Aut na czesci jest mnostwo a najbardziej chodliwe sa wiazki obd1 z mpfi lub vteciem, a do twojego auta moze byc nawet od 1.4 z el szybami i centralnym a taka wiazka nie jest za duzo warta

Malasander
13-04-15, 21:12
Ogłoszenie wisi i cisza :D

siara87
13-04-15, 21:37
Rozsypala ci sie tylko ta kostka przy drzwiach czy jeszcze cos pod maska bo jakos niejasno napisales w ogloszeniu?

Malasander
13-04-15, 22:03
Tylko kable w kostce w drzwiach

HEG8
13-04-15, 22:26
Zrób zdjęcie jakie masz kolory kabli i ile ich ogólnie jest, jaki mają układ (mniej więcej) - bo tego dziadostwa jest kilka układów. Mam u siebie ponad 20 takich kości z anglików uciętych z długimi kawałkami kabli. Ostatnio przeprowadzałem operację naprawy tego u swojej kobiety, bo też lusterka, centralny i jeden głośnik nie działał w EJ9 97 i musiałem się trochę naszukać, żeby dopasować taką samą kość.

Malasander
13-04-15, 23:04
no i z tym jest lipa, bo auto u lakiernika, to po pierwsze, a po drugie te kable są sztukowane więc ich kolory są różne, dopiero pod błotnikiem widać co i jak