PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 1.3 regulacja gaźnika

fixer19
08-04-15, 12:57
Witam forumowicze. Potrzebuje pomocy w znalezieniu mechanika który będzie w stanie porządnie wyregulować gaźnik w moim civicu, mieszkam w okolicach szczecina.

toxic
09-04-15, 22:51
Z tego co wiem mało kto się tego podejmuje. Ale może ktoś jednak się za to zabierze. Kilka pytań w tej sprawie już na forum padło.

Kubuniek
09-04-15, 23:20
Lepiej powiedz co się dokładnie dzieje, bo w sumie gaźnik nieźle trzyma fabryczną regulację. Jeśli nic nie było kręcone wcześniej to może problem jest błahy.

fixer19
10-04-15, 12:25
Wlasnie byl krecony i w tym caly problem. Oddalem pewnemu mechanikowi bo nie trzymal mi obrotow, gosc zaczal bawic sie gaznikiem i oddal mi bryke w jeszcze gorszym stanie. Obroty zaczely calkiem wariowac, pali jak chce.

blessu
10-04-15, 18:28
W Zielonej Górze jest taki mechanior, bodajże Stroynowski się nazywa, zna się jak mało kto i nawet popieprzone gaźniki na podciśnienia ogarnia. Sam u niego robiłem, choć do ZG też miałem kawałek drogi.

remo_02
10-04-15, 21:31
Gonic tyle km i nie wiadomo czy gosc cos zdziala,kup gaznik z forum nawet widzialem dzisiaj za stowe,podmienisz i bedzie spokoj,dodatkowo zdejmiesz ogranicznik przepustnicy i cos tam zyskasz hehe

peppo68
10-04-15, 21:59
Proponuję koledze sprawdzić szczelność pomiędzy kolektorem dolotowym a głowicą (nawet jeśli kolega wymieni gaźnik na nowy to silnik i tak nie będzie ładnie pracował przy dopływie "lewego powietrza"). Następnie zająć się nie regulacją gaźnika a sprawdzeniem czy jego elementy ruchome nie są wyrobione (ośki dźwigienek). Jak to będzie zweryfikowane to sama regulacja jest już bajką...