Zobacz pełną wersję : Check engine - błąd P0420
Cześć Koledzy,
Czy wiecie może jak niedrogo ogarnąć temat błędu P0420 (coś z wydajnością katalizatora)? Pojawia się raz na kilka dni podczas jazdy ze stałą prędkością. Mam tani testerek, który umożliwia mi kasowanie błędu, ale pora chyba coś już z tym zrobić. Przebieg 310 000 tyś., lpg.
Pozdrawiam,
Marek
A masz wgl kata? Mi np tez wyskakuje jakis blad z katalizatora, ale to dlatego że go juz dawno nie mam :)
A da się jeździć bez katalizatora? Ponoć to nielegalne i jak wyjdzie na badaniu technicznym zabierają dowód.
Ja mam wsadzona stumienice, której wyglad imituje katalizator, jak bylem na badaniu to diagnosta nawet sie nie zorientowal ;) jest to nielegalne ale jaki jest sens kupowania katalizatora do takiego starego auta...
A da się jeździć bez katalizatora? Ponoć to nielegalne i jak wyjdzie na badaniu technicznym zabierają dowód.
Da się jeździć, ale nie wolno. Diagnosta nie ma prawa zabrać dowodu. Może jedynie nie podbić przeglądu.
Czy żeby błąd przestał wyskakiwać pozostaje jedynie wymiana katalizatora na sprawny?
bartek_levis
07-07-15, 09:44
zastosuj emulator i wszystko wróci do normy np taki: http://allegro.pl/367-emulator-drugiej-sondy-lambda-ocynkowany-i4844988741.html zakup katalizatora sobie możesz darować niepotrzebnie wywalona kasa, a i tak nikt tego nie sprawdza jak już sprawdzi diagnosta to na ogół machnie ręką...